direct naar inhoud van 5.2 Opbouw regels
Plan: Druten-Oost
Status: ontwerp
Plantype: uitwerkingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0225.BPUdrutenoost-1102

5.2 Opbouw regels

De regels zijn als volgt opgebouwd:

  • Hoofdstuk I (Inleidende regels) bevat een artikel 1 met begripsbepalingen. Daarnaast zijn in artikel 2 enkele bepalingen opgenomen omtrent de “wijze van meten”. Deze bepalingen zijn van belang voor een juiste interpretatie van de bouwregels. Voor de meeste begrippen en meetregels is aansluiting gezocht bij het moederplan en/of de gemeentelijke standaardregels.
  • Hoofdstuk II (Bestemmingsregels) vormt de kern van de regels. In dit hoofdstuk zijn artikelsgewijs de regels behorende bij de specifieke bestemming neergelegd. De artikelen zijn opgezet volgens een vast stramien, met bepalingen over het toegestane gebruik en de bouwmogelijkheden. Om flexibiliteit in het ontwikkelingsproces te bieden, is voor dit uitwerkingsplan één bestemming opgenomen waarbinnen zowel de woonfuncties als het openbaar gebied (wegen, groen et cetera) vallen, namelijk de bestemming 'Woongebied'. Over een deel van het plangebied liggen tevens dubbelbestemmingen in verband met de aan de noordzijde gelegen waterkering.
  • Hoofdstuk III (Algemene regels) bevat bepalingen die van toepassing zijn op het gehele plangebied, zoals een anti-dubbeltelbepaling, algemene gebruiksregels en algemene afwijkingsregels.
  • Hoofdstuk IV (Overgangs- en slotregels) bevat naast de overgangsbepaling (over de status van bestaande gebouwen en rechten) de slotregel, waarin de officiële benaming van het plan is vastgelegd.