direct naar inhoud van 1.3 Vigerend bestemmingsplan
Plan: Druten-Oost
Status: vastgesteld
Plantype: uitwerkingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0225.BPUdrutenoost-1203

1.3 Vigerend bestemmingsplan

Het plangebied valt binnen het bestemmingsplan 'Druten - Oost', vastgesteld door de gemeenteraad van Druten op 7 juli 2011.

Op basis van dit bestemmingsplan hebben de gronden die in deze uitwerking vallen de bestemmingen 'Wonen - Uit te werken-1', 'Wonen - Uit te werken-2' en 'Wonen - Uit te werken-3'. In onderhavig uitwerkingsplan wordt nader invulling gegeven aan (een deel van) deze uit te werken bestemmingen.

'Wonen - Uit te werken-1'

Het noordelijke deel van het plangebied valt binnen deze bestemming en is bedoeld voor maximaal 176 gestapelde en grondgebonden woningen met parkeervoorzieningen, tuinen en erven, inclusief bijgebouwen, groen en water, verkeersruimte, nutsvoorzieningen en hondenuitlaatplaatsen. De maximale bouwhoogte van gestapelde woningen bedraagt 15,0 m.

'Wonen - Uit te werken-2'

Het zuidelijke deel van het plangebied, direct ten noorden van de Tichelgaten, valt binnen deze bestemming en is bedoeld voor maximaal 10 vrijstaande woningen of maximaal 14 twee aaneen geschakelde woningen met parkeervoorzieningen, tuinen en erven, inclusief bijgebouwen, groen en water, verkeersruimte, nutsvoorzieningen en hondenuitlaatplaatsen. De maximale bouwhoogte van de grondgebonden woningen bedraagt 12,0 m. De grondgebonden woningen mogen uitsluitend met een kap worden afgedekt.

'Wonen - Uit te werken-3'

Het zuidwestelijke deel van het plangebied valt binnen deze bestemming en is bedoeld voor maximaal 60 gestapelde en grondgebonden woningen met parkeervoorzieningen, tuinen en erven, inclusief bijgebouwen, groen en water, verkeersruimte, nutsvoorzieningen en hondenuitlaatplaatsen. De maximale bouwhoogte van gestapelde woningen bedraagt 18,0 m.

Voor alle gebieden geldt op hoofdlijnen dat de maximale bouwhoogte voor de grondgebonden woningen 12,0 m bedraagt en dat deze woningen uitsluitend met een kap mogen worden afgedekt. De maximale goot- en bouwhoogte voor bijgebouwen bedraagt 3,5 m respectievelijk 5,5 m.

Onderhavig uitwerkingsplan ex artikel 3.6 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) maakt de bouw van maximaal 246 woningen mogelijk.