Type plan: wijzigingsplan
Naam van het plan: Pas Afferden
Status: ontwerp
Plan identificatie: NL.IMRO.0225.BPWaffdepas-1302

4.2 Toetsing aan de wijzigingsbevoegdheid

Om de twee woningen toe te staan dient te worden voldaan aan de voorwaarden zoals deze zijn opgenomen in artikel 31.5 van de planregels van het geldende bestemmingsplan 'Kom Afferden'. Deze voorwaarden zijn verwoord in paragraaf 4.1 van deze toelichting. In onderstaande wordt per voorwaarde toegelicht op welke wijze wordt voldaan aan de betreffende voorwaarde.
 
Voorwaarde a
Met dit wijzigingsplan wordt de realisatie van maximaal twee woningen mogelijk gemaakt. Er wordt daarmee voldaan aan de gestelde voorwaarde.
 
Voorwaarde b
Ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is een parkeerbalans opgesteld, zie bijlage 1. In deze parkeerbalans staat dat ten behoeve van het bouwplan, volgens de Nota Parkeernormen van de gemeente Druten, voor 4 parkeerplaatsen op eigen terrein ruimte wordt gereserveerd. In verband met de breedte van de oprit zullen dit per woning twee parkeerplaatsen achter elkaar zijn. Omdat er aan de norm wordt voldaan wordt er geen beroep gedaan op de openbare ruimte. Op de volgende afbeeldingen zijn de te realiseren parkeerplaatsen weergegeven.
 
Parkeerplaatsen
   
Daarnaast is de omvang van het project dusdanig klein dat het geen invloed zal hebben op de afwikkeling van het verkeer op de Pas.
         
Voorwaarde c
Dit wijzigingsplan maakt de realisatie van twee vrijstaande woningen mogelijk. Omdat het vrijstaande woningen betreft kan gesteld worden dat aangesloten wordt bij het woonkarakter van de omgeving, waarin voornamelijk vrijstaande woningen voorkomen. Tevens heeft de realisatie van twee woningen geen nadelige invloed op het woon- of leefklimaat in de omgeving.
       
Voorwaarde d
In paragraaf 5.1.4 wordt op deze voorwaarde nader ingegaan. Conclusie van deze paragraaf is dat er geen nadelige gevolgen optreden voor de bedrijfsvoering van omliggende (agrarische) bedrijven of voor woningen.
 
Voorwaarde e
In paragraaf 5.1 wordt op de milieuhygiënische haalbaarheid van het bestemmingsplan ingegaan. Algehele conclusie van deze paragraaf is dat er geen milieuhygiënische belemmeringen zijn voor de realisatie van twee woningen.
 
Voorwaarde f
In het ontwerp van de Structuurvisie Druten is ervoor gekozen om de woningbouwbehoefte vorm te geven door per kern de eigen behoefte te realiseren. Daarbij wordt zoveel mogelijk de voorkeur gegeven aan inbreidingslocaties en invulling van open plekken in lintbebouwing. De realisatie van twee woningen aan de Pas vormt zo'n invulling van een open plek in de lintbebouwing. Tevens wordt in de Structuurvisie Druten ruimte geboden aan particulier opdrachtgeverschap. Met de ontwikkeling van de twee woningen aan de Pas wordt hiervan gebruik gemaakt. De ontwikkeling is derhalve passend binnen het volkshuisvestingsbeleid uit het ontwerp van de Structuurvisie Druten.