Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Buitengebied herziening Laarstraat 9
Status: ontwerp
Plan identificatie: NL.IMRO.0225.BPbgblaarstraat9-1102

Artikel 8 Algemene gebruiksregels

8.1 Algemeen

 
  1. Het is verboden de gronden en bouwwerken te gebruiken op een wijze of tot een doel, strijdig met de gegeven bestemming(en). Onder gebruiken wordt mede begrepen: het in gebruik geven en het laten gebruiken. Onder uitvoeren wordt mede begrepen: het doen uitvoeren en het laten uitvoeren.
  2. Onder verboden gebruik in verband met alle bestemmingen wordt in ieder geval verstaan:
    1. een gebruik van de gronden als stort- en/of opslagplaats van grond en/of afval, anders dan als stort- en/of opslagplaats voor normaal gebruik;
    2. een gebruik van de gronden en bouwwerken voor openlijke prostitutie;
    3. een gebruik voor (detail)handel, met uitzondering van: 
      1. (detail)handel als ondergeschikte nevenactiviteit in ter plaatse voortgebrachte goederen, uitsluitend op het bouwperceel, overeenkomstig de aanduiding 'Agrarisch loonbedrijf';
    4. een gebruik van de gronden als kleinschalig kampeerterrein, verenigingskampeerterrein of natuurkampeerterrein.
  3. Onder verboden gebruik in verbad met de bestemming 'Bedrijf' wordt in ieder geval verstaan een gebruik van de (al dan niet in aanbouw zijnde) bedrijfsgebouwen voor een gebruik als (dienst)woning.
  4. Onder verboden gebruik in verband met de bestemming 'Bedrijf' wordt in ieder geval verstaan een gebruik voor inrichtingen als bedoeld in artikel 2.4 van het Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer zoals dit luidde op het moment van de terinzagelegging van het ontwerpplan.

8.2 Afwijken van de gebruiksregels

Burgemeester en wethouders kunnen een omgevingsvergunning verlenen voor afwijking van de in lid a tot en met d gestelde verboden indien strikte toepassing ervan zou leiden tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, die niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd.