Artikel 29 Algemene aanduidingsregels

 

29.1 Geluidzone - industrie

 

29.1.1 Algemeen

Ter plaatse van de aanduiding 'geluidzone - industrie' zijn de gronden, naast de aldaar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor het tegengaan van een te hoge geluidsbelasting op nieuwe geluidsgevoelige bebouwing als gevolg van industrielawaai.

 

29.1.2 Bouwregels

Ter plaatse van de aanduiding 'geluidzone - industrie' is het, met uitzondering van herbouw ten behoeve van een bestaande geluidsgevoelige functie, niet toegestaan om gebouwen ten behoeve van geluidsgevoelige functies als bedoeld in de Wet geluidhinder te bouwen dan wel het gebruik van gebouwen of terreinen ten behoeve van niet-geluidgevoelige functies om te zetten in het gebruik van gebouwen of terreinen ten behoeve van geluidgevoelige functies.

 

29.2 Vrijwaringszone - dijk 1

 

29.2.1 Algemeen

De gronden ter plaatse van de aanduiding 'vrijwaringszone - dijk 1' zijn mede bestemd voor de bescherming, het onderhoud en de instandhouding van de waterkering.

 

29.2.2 Bouwregels

Op de sub 29.2.1 genoemde gronden mag, in afwijking van het bepaalde in hoofdstuk 2, niet worden gebouwd.

 

29.2.3 Afwijken van de bouwregels

Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde sub 29.2.2 voor het bouwen ten behoeve van de overige bestemmingen van deze gronden, met dien verstande dat:

  1. geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de functie van de waterkering;

  2. alvorens te beslissen omtrent het verlenen van een omgevingsvergunning het bevoegd gezag het advies inwint van de beheerder van de waterkering.

 

29.3 Vrijwaringszone - dijk 2

 

29.3.1 Algemeen

De gronden ter plaatse van de aanduiding 'vrijwaringszone - dijk 2' zijn mede bestemd voor de bescherming van de waterkering.