Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Kom Puiflijk
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.0225.BPpuiflijk-1203

1.1 Aanleiding en doelstelling

De gemeente Druten ligt centraal in het Land van Maas en Waal, direct aan de zuidzijde van de Waal. De gemeente bestaat uit vijf dorpen: Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk. Het kerkdorp Druten vervult zowel voor de eigen bevolking als voor de omliggende dorpen een centrumfunctie. Hier is een aantal (basis)voorzieningen gevestigd op het gebied van de gezondheidszorg, detailhandel, cultureel aanbod, bedrijventerreinen, onderwijs en woningbouw.
 
De gemeente Druten is voornemens om nieuwe bestemmingsplannen op te stellen voor alle kernen binnen de gemeentegrenzen en voor haar buitengebied. Het doel van deze actualisatie is om te voorzien in uniforme en actuele bestemmingsplannen voor het hele grondgebied van de gemeente.
 
Met het opstellen van de bestemmingsplannen wordt aangesloten bij het traject van uniformering en digitalisering van bestemmingsplannen. De systematiek van voorliggend bestemmingsplan is daarom afgestemd op de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen 2008 (SVBP 2008) en op het gemeentelijk handboek voor (digitale) ruimtelijke plannen.
 
Voor de kern Puiflijk wordt één bestemmingsplan opgesteld. Onderhavig bestemmingsplan ziet op de bebouwde kom van Puiflijk.