Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Kom Puiflijk
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.0225.BPpuiflijk-1203

1.3 Aanpak

Dit bestemmingsplan bestaat uit drie delen: een verbeelding, regels en een toelichting. De verbeelding en de regels vormen het juridisch bindende deel van het bestemmingsplan. De toelichting is meer het beschrijvende deel van het bestemmingsplan en bevat de verantwoording van de keuzes die in het bestemmingsplan zijn gemaakt. Daarnaast zijn in de toelichting onder andere het vigerende beleid en diverse milieuaspecten beschreven.
 
Voorafgaand aan het opstellen van dit bestemmingsplan heeft een (veld-)inventarisatie plaatsgevonden. Hiermee zijn bestaande functies en bebouwing in beeld gebracht. Deze bebouwing en functies zijn terug te vinden op de verbeelding van dit bestemmingsplan. Bijbehorende bouwwerken (aan- en bijgebouwen) worden niet op de verbeelding weergegeven. Deze vallen onder de algemene regeling.
 
Het ‘Handboek (digitale) ruimtelijke plannen Druten’ heeft gefungeerd als leidraad bij het opstellen van het bestemmingsplan. Het handboek heeft tot doel om de bestemmingsplannen voor de verschillende kernen binnen de gemeente zoveel mogelijk uniform te maken, zodat in vergelijkbare gevallen sprake is van gelijke (bouw)mogelijkheden.