direct naar inhoud van Artikel 42 Algemene aanduidingsregels
Plan: Dubbelkern Helden-Panningen
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1894.BPL0046-ON01

Artikel 42 Algemene aanduidingsregels

42.1 Milieuzone - geurzone
42.1.1 Verbod

Ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone - geurzone' geldt dat geen nieuwe milieugevoelige bestemmingen zijn toegestaan in verband met de geuremissie.

42.1.2 Afwijking

Mits geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan het gebruik van het rioolgemaal, kan het bevoegd gezag door middel van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 42.1.1, en toegestaan dat nieuwe geurgevoelige objecten worden gebouwd dan wel functies worden toegestaan indien de geurbelasting vanwege het rioolgemaal van de geurgevoelige objecten niet hoger zal zijn dan de daarvoor geldende grenswaarden.

42.2 Wro-zone - wijzigingsgebied

Burgemeester en wethouders kunnen de bestemming ter plaatse van de aanduiding 'wro-zone - wijzigingsgebied ' wijzigen naar de bestemming 'Wonen', mits:

  • a. na toepassing van de wijzigingsbevoegdheid voor de betreffende gronden de regels uit artikel 22 Wonen' van toepassing zijn, met dien verstande dat nieuwbouw ter plaatse is toegestaan;
  • b. het aantal te realiseren woningen dient te passen binnen de uitgangspunten van de meest recente regionale woonvisie ter zake;
  • c. uit een bodemonderzoek is gebleken dat de bodem en het grondwater geschikt zijn voor het beoogde gebruik en de nieuwbouw kan voldoen aan de eisen uit de Wet geluidhinder.