direct naar inhoud van Artikel 45 Algemene aanduidingsregels
Plan: Dubbelkern Helden-Panningen
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1894.BPL0046-VG01

Artikel 45 Algemene aanduidingsregels

45.1 Milieuzone - geurzone
45.1.1 Verbod

Ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone - geurzone' geldt dat geen nieuwe milieugevoelige bestemmingen zijn toegestaan in verband met de geuremissie.

45.1.2 Afwijking

Mits geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan het gebruik van het rioolgemaal, kan het bevoegd gezag door middel van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 45.1.1, en toegestaan dat nieuwe geurgevoelige objecten worden gebouwd dan wel functies worden toegestaan indien de geurbelasting vanwege het rioolgemaal van de geurgevoelige objecten niet hoger zal zijn dan de daarvoor geldende grenswaarden.

45.2 Wro-zone - wijzigingsgebied

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemming 'Agrarisch' ter plaatse van de aanduiding 'wro-zone - wijzigingsgebied' te wijzigen in de bestemming 'Wonen - 8', uitsluitend ten behoeve van de uitbreiding van achtertuinen van aanliggende woningen. Deze wijzigingsbevoegdheid mag slechts worden gebruikt nadat voorafgaand onderzoek heeft aangetoond dat er geen belemmeringen zijn met betrekking tot de uitvoeringsaspecten water, bodem, geluidhinder, bedrijven en milieuzonering, archeologie, flora- en faunaregelgeving en economische uitvoerbaarheid.