Bestemmingsplan Munnekeburen

Inleiding


Hoofdstuk I

Inleidende bepalingen


Art.1 - Begripsbepalingen

Art.2 - Wijze van meten

Hoofdstuk II

Bestemmingsbepalingen


Art.3 - Agrarisch

Art.4 - Bedrijf

Art.5 - Maatschappelijk

Art.6 - Maatschappelijk Begraafplaats

Art.7 - Verkeer

Art.8 - Water

Art.9 - Woongebied

Hoofdstuk III

Algemene bepalingen


Art.10 - Anti-dubbeltelbepaling

Art.11 - Uitsluiting aanvullende werking bouwverordening

Art.12 - Algemene gebruiksbepalingen

Art.13 - Algemene vrijstellingsbepalingen

Art.14 - Algemene procedurebepalingen

Hoofdstuk IV

Overgangs- en slotbepalingen


Art.15 - Strafbepaling

Art.16 - Overgangsbepalingen

Art.17 - Slotbepaling

Bedrijvenlijst

Afb. Gebiedsgericht beleid Zuidoost-Fryslân

Afb. Bestemmingsplan

Hoofdstuk IV Overgangs- en slotbepalingen


Artikel 16 Overgangsbepalingen

16.1 Bouwwerken

16.1.1 Bouwwerken, die op het tijdstip van de eerste terinzagelegging van het ontwerpplan bestaan dan wel worden gebouwd of kunnen worden gebouwd met inachtneming van het bepaalde in of krachtens de Woningwet, en in enigerlei opzicht van het plan afwijken, mogen, mits de bestaande afwijkingen naar de aard en omvang niet worden vergroot:

a gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
b na het tenietgaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de bouwvergunning geschiedt binnen twee jaar na het tenietgaan.

16.1.2 Het bepaalde in 16.1.1 is niet van toepassing op bouwwerken, die weliswaar bestaan op het tijdstip van de terinzagelegging van het ontwerp van dit plan, doch zijn gebouwd zonder of in afwijking van een bouwvergunning - voor zover vereist - in strijd met het toen geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

16.2 Gebruik

16.2.1 Het gebruik van gronden en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van het van kracht worden van dit plan en dat strijdig is met het plan mag worden voortgezet.

16.2.2 Het bepaalde in 16.2.1. is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

16.2.3 Het is verboden het met het plan strijdige gebruik te wijzigen, tenzij de strijdigheid van dat gebruik ten opzichte van het gebruik overeenkomstig de bestemmingen in dit plan, naar de aard en omvang niet wordt vergroot.