direct naar inhoud van 8.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid
Plan: Achthuizen-Langstraat-Zuidzijde
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0580.OFLAchthLstrZz10-BP20

8.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

Ter voorbereiding van het voorontwerpbestemmingsplan is op 31 januari 2007 een voorspraakavond gehouden. De uitkomsten van deze avond zijn in het voorontwerp meegenomen. In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening heeft het bestemmingsplan 6 weken ter inzage gelegen. Daarnaast is een inspraakavond georganiseerd. In bijlage 4 is de Nota inspraak en overleg opgenomen. Hieronder wordt aangegeven op welke punten het bestemmingsplan op basis van de inspraak en overleg is aangepast. Daarnaast is ambtshalve gebleken dat het bestemmingsplan op een aantal onderdelen aangepast moest worden. Dat komt eveneens in deze paragraaf aan bod.

Aanpassingen naar aanleiding van inspraak en overleg

Naar aanleiding van de inspraak en overleg zijn de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan doorgevoerd.

  • In het artikel Waterstaat - Waterkering is opgenomen dat voor afwijking advies wordt ingewonnen bij de waterkeringbeheerder.
  • De regeling ten behoeve van de molenbiotoop is afgestemd op provinciaal beleid.
  • Op figuur 3.2 is in de legenda de molenbiotoop opgenomen.
  • Uit paragraaf 4.2 is geschrapt dat er een supermarkt aan de Bommelsedijk aanwezig is.

Ambtshalve aanpassingen

Daarnaast is het bestemmingsplan op een aantal onderdelen ambtshalve gewijzigd. Het gaat hier om de volgende punten.

  • De locatie Firma Van Reijen is rechtstreeks opgenomen in het bestemmingsplan, in plaats van met een uit te werken bestemming. De plankaart, regels en toelichting zijn hierop aangepast.
  • Er is een aantal nieuw locaties voor woningen toegevoegd die rechtstreeks mogelijk zijn gemaakt: 2 woningen achter Lesje 1/1a; 1 woning achter Lesje 2; 1 woning achter Pastoor van Luenenstraat 2c. De onderbouwing hiervan is opgenomen in de toelichting.
  • Er is een aantal woningen mogelijk gemaakt met een wijzigingsbevoegdheid: 4 woningen aan de Bommelsedijk (tegenover 4-10); 2 woningen tussen Langstraat 52 en 54. De onderbouwing hiervan is opgenomen in de toelichting.
  • Op basis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is de terminologie van een aantal begrippen aangepast is de regels. Dit heeft inhoudelijk geen gevolgen.