direct naar inhoud van Regels
Plan: Mijlstraat 68
Status: ontwerp
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0757.WZ08Mijlstr68-OTW1

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan

het wijzigingsplan Mijlstraat 68 met identificatienummer NL.IMRO.0757.WZ08Mijlstr68-OTW1 van de gemeente Boxtel;

1.2 wijzigingsplan

de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels.

1.3 huishouden

een huishouden bestaat uit één of meer personen die op hetzelfde adres wonen en een economisch-consumptieve eenheid vormen, waarbij sprake is van onderlinge verbondenheid en continuïteit in de samenstelling ervan. Vaak is een huishouden gebaseerd op bloedverwantschap en huwelijksverbinding of een met een huwelijksverbinding gelijk te stellen samenlevingsverband.

1.4 woning

Een complex van ruimten dat dient voor de huisvesting van:

  • 1. één huishouden, of;
  • 2. één huishouden plus maximaal twee individuele personen, of;
  • 3. maximaal 4 individuele personen.
1.5 voorbereidingsbesluit Kamerbewoning Boxtel

het voorbereidingsbesluit met gebruiksverbod over kamerbewoning met identificatienummer NL.IMRO.0757.VB2019kamerbwoning-VA01dat de gemeenteraad van Boxtel d.d. 17 september 2019 heeft genomen en d.d. 26 september 2019 in werking is getreden.

1.6 wonen

het gehuisvest zijn of het huisvesten van personen in een woning/woonhuis.

Artikel 2 Van toepassingsverklaring

Op onderhavig wijzigingsplan 'Mijlstraat 68' zijn de regels van het bestemmingsplan 'Bestemmingsplan Lennisheuvel', zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Boxtel bij besluit van 8 januari 2013 en vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0757.BP08lennisheuv2012-ONH1 van overeenkomstige toepassing, zulks met dien verstande dat:

  • a. de verbeelding is gewijzigd zoals vervat in het GML-bestand met identificatienummer NL.IMRO.0757.WZ08Mijlstr68-OTW1 bijbehorende dit wijzigingsplan;
  • b. dat de begrippen zoals bedoeld in Artikel 1 van dit wijzigingsplan worden toegevoegd, danwel indien deze begrippen reeds aanwezig zijn, vervangen door de begrippen zoals in artikel 1 genoemd;
  • c. daar waar in het bestemmingsplan zoals bedoeld in sub a in de doeleinden/bestemmingsomschrijvingen wordt toegestaan: "wonen" worden deze begrippen/omschrijvingen allen vervangen door: "wonen in een woning";
  • d. aan artikel 11.4 wordt de volgende sublid toegevoegd:

Voorwaardelijke verplichting waterberging

Het gebruiken en het (doen) laten gebruiken van de gronden en gebouwen ter plaatse van een is alleen toegestaan indien:

  • a. uiterlijk binnen twee jaar na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan de benodigde waterberging isaangelegd overeenkomstig de uitgangspunten van het waterschap;

b. de waterberging als bedoeld onder a, na realisatie in stand wordt gehouden.

Artikel 3 Afwijkingsbevoegdheid

Burgemeester en wethouders kunnen middels omgevingsvergunning afwijken van hetgeen in dit wijzigingsplan is bepaald ten aanzien van "wonen in een woning", specifiek met betrekking tot begripsbepaling 1.6 wonen, met dien verstande dat méér dan maximaal 4 individuele personen in een woning mogen zijn gehuisvest, mits in het kader van een goed woon- een leefklimaat:

  • a. per kamer wordt voorzien in voldoende gebruiks- en leefoppervlakte;
  • b. wordt voorzien in voldoende stallingsruimte voor fietsen en wordt voorzien in voldoende bergruimte voor het opslaan van huishoudelijk afval;
  • c. wordt voorzien in voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Indien niet op eigen terrein in voldoende parkeergelegenheid kan worden voorzien, dient te worden aangetoond dat elders in voldoende parkeergelegenheid kan worden voorzien;
  • d. het gebruik geen overlast voor het woonmilieu oplevert en geen onevenredige afbreuk doet aan het woonkarakter van de wijk of buurt.

Hoofdstuk 2 Algemene regels

Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.

Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

5.1 Overgangsrecht bouwwerken
5.1.1 Bouwwerken
  • a. Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot,
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
    • 2. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
  • b. Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van sub a een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in sub a met maximaal 10%.
  • c. Sub a is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.
5.1.2 Afwijken

Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van het bepaalde in 5.1.1 een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld 5.1.1 met maximaal 10%.

5.1.3 Uitzondering

Het bepaalde in 5.1.1 is niet van toepassing op bouwwerken, die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan. maar zijn gebouw zonder of in afwijking van een vergunning en in strijd met het daardoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

5.2 Overgangsrecht gebruik
  • a. Het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet.
  • b. Het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in het bepaalde in sub a te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind.
  • c. Indien het gebruik, bedoeld in sub a, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten.
  • d. Sub a is niet van toepassing op het gebruik, dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als: Regels van het wijzigingsplan 'Mijlstraat 68'.