Het is wenselijk deze percelen te bebouwen als afronding van de wijk Genoenhuis en de gelijknamige weg.
Bij de oorspronkelijke verkaveling langs deze weg is gekozen voor vrij grote kavels, zodat de openheid van het landschap als het ware nog doordringt in de wijk.
Het stedenbouwkundig plan werkt van binnen naar buiten toe; de stevige bebouwingsrand aan de Laan van Tolkien neemt in bebouwingsdichtheid en bouwhoogte af naar het landschap toe. Richting het zuiden en westen ontstaat steeds meer een open karakter en neemt de dichtheid af. De vrije kavels liggen aan radialen (of afgeleiden daarvan) van de gebogen lijnen. Een aantal kavels is gelegen aan de Genoenhuis en zal het landelijke karakter van deze weg moeten versterken.
Gezien de kavelgrootte van de belendende percelen is het stedenbouwkundig wenselijk hier niet meer dan drie kavels te vormen.
Het is ook niet logisch om meer percelen te vormen: contractueel mocht één woning gebouwd worden op het perceel van 1000 m², en de boerderij mocht, indien hij nog bestond, gesplitst worden in ten hoogste twee woningen.
Bij de uitgifte van particuliere bouwkavels aan de Genoenhuis is door de Gemeente Geldrop-Mierlo een beeldkwaliteitplan opgesteld om de sfeer en kwaliteit van de nieuwe woningbouwlocatie in de toekomst te waarborgen en de samenhang in dit deel van de wijk Genoenhuis zoveel mogelijk te garanderen.