direct naar inhoud van Regels
Plan: Beheersverordening kern Geldrop
Status: vastgesteld
Plantype: beheersverordening
IMRO-idn: NL.IMRO.1771.BVGeldrop-BV01

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1. Verordening

De beheersverordening 'Kern Geldrop' overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1771.BVGeldrop-BV01 met bijbehorende bestanden.

1.2. Besluit(sub)vlak

een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waarvoor ingevolge deze verordening regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.

1.3. Bevoegd gezag

bevoegd gezag zoals bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 2 Besluitvlak 1, Centrum Geldrop

2.1. Algemeen

Op de gronden in het besluitvlak 'Centrum Geldrop' zijn van overeenkomstige toepassing:

  • a. de voorschriften en bijbehorende plankaart van het in bijlage 1 en 2 bij deze regels opgenomen bestemmingsplan 'Centrum Geldrop, vastgesteld op 22 september 2005, goedgekeurd 11 april 2006, onherroepelijk 25 mei 2006'; één en ander met inachtneming van het bepaalde in deze beheersverordening;
  • b. in aanvulling op en/of in afwijking van het bepaalde sub a, de gevallen als opgenomen in de lijst van vergunningen in bijlage 11.
2.2. Besluitsubvlak LPG-risicocontouren vervallen

Ter plaatse van de aanduiding 'LPG-risicocontouren vervallen' is in aanvulling en afwijking van het bepaalde in lid 2.1:

  • 1. de in de artikelen 7.2.8 en 12.2.4 van het bestemmingsplan Centrum Geldrop opgenomen beperking ten aanzien van de nieuwvestiging van (beperkt) kwetsbare objecten vervallen.  

Artikel 3 Besluitvlak 2, Woongebieden Zuid-West Geldrop

Op de gronden in het besluitvlak 'Woongebieden Zuid-West Geldrop' zijn van overeenkomstige toepassing:

  • a. de voorschriften en bijbehorende plankaart van het in bijlage 3 en 4 bij deze regels opgenomen bestemmingsplan 'Woongebieden Zuid-West Geldrop', vastgesteld op 12 juni 2006, goedgekeurd 16 januari 2007, onherroepelijk 1 maart 2007 en Herziening bestemmingsplan 'Woongebieden Zuid-West Geldrop bedrijventerrein Emopad' vastgesteld op 11 maart 2013, onherroepelijk op 26 april 2013; één en ander met inachtneming van het bepaalde in deze beheersverordening;
  • b. in aanvulling op en/of in afwijking van het bepaalde sub a, de gevallen als opgenomen in de lijst van vergunningen in bijlage 11.

Artikel 4 Besluitvlak 3, Woongebied Noord Geldrop

4.1. Algemeen

Op de gronden in het besluitvlak 'Woongebied Noord Geldrop' zijn van overeenkomstige toepassing:

  • a. de voorschriften en bijbehorende plankaart van het in bijlage 5 en 6 bij deze regels opgenomen bestemmingsplan Woongebieden Noord Geldrop, vastgesteld op 12 maart 2007, goedgekeurd 4 juni 2007, onherroepelijk 20 juli 2007; een en ander met inachtneming van het bepaalde in deze beheersverordening;
  • b. in aanvulling op en/of in afwijking van het bepaalde sub a, de gevallen als opgenomen in de lijst van vergunningen in bijlage 11.
4.2. Besluitsubvlak LPG-risicocontouren vervallen

Ter plaatse van de aanduiding 'LPG-risicocontouren vervallen' is in aanvulling en afwijking van het bepaalde in lid 4.1:

  • 1. de verkoop van of vestiging van een LPG tankstation of vulpunt uitgesloten.
  • 2. de in de artikelen 3.2.6 en 9.3 van het bestemmingsplan Woongebied Noord Geldrop opgenomen beperking ten aanzien van de nieuwvestiging van (beperkt) kwetsbare objecten vervallen.

Artikel 5 Besluitvlak 4, Rielsepark

Op de gronden in het besluitvlak 'Rielsepark' zijn van overeenkomstige toepassing:

  • a. de voorschriften en bijbehorende plankaart van het in bijlage 7 en 8 bij deze regels opgenomen bestemmingsplan Woongebieden Noord Geldrop, vastgesteld op 12 maart 2007, goedgekeurd 4 juni 2007, onherroepelijk 20 juli 2007; een en ander met inachtneming van het bepaalde in deze beheersverordening;
  • b. in aanvulling op en/of in afwijking van het bepaalde sub a, de gevallen als opgenomen in de lijst van vergunningen in bijlage 11.

Artikel 6 Besluitvlak 5, Golfterrein Bronzenwei

Op de gronden in het besluitvlak 'Golfterrein Bronzenwei' zijn van overeenkomstige toepassing:

  • a. de voorschriften en bijbehorende plankaart van het in bijlage 9 en 10 bij deze regels opgenomen bestemmingsplan Golfterrein Bronzenwei, vastgesteld op 14 december 2000, goedgekeurd 14 september 2004, onherroepelijk 28 september 2005; een en ander met inachtneming van het bepaalde in deze beheersverordening;
  • b. in aanvulling op en/of in afwijking van het bepaalde sub a, de gevallen als opgenomen in de lijst van vergunningen in bijlage 11.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Artikel 7 Anti-dubbeltelregel

Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.

Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels

Artikel 8 Overgangsrecht

8.1. Overgangsrecht bouwwerken

Voor bouwwerken luidt het overgangsrecht als volgt:

  • a. een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van de beheersverordening aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van de beheersverordening, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot:
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
    • 2. na het tenietgaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan;
  • b. het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van dit lid onder a een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in dit lid onder a met maximaal 10%;
  • c. dit lid onder a is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat bestemmingsplan.
8.2. Overgangsrecht gebruik

Voor gebruik luidt het overgangsrecht als volgt:

  • a. het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van de beheersverordening en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet;
  • b. het is verboden het met de beheersverordening strijdige gebruik, bedoeld in dit lid onder a, te veranderen of te laten veranderen in een ander met de beheersverordening strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind;
  • c. indien het gebruik, bedoeld in dit lid onder a, na het tijdstip van de inwerkingtreding van de beheersverordening voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten;
  • d. dit lid onder a is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat bestemmingsplan.

Artikel 9 Slotregels

Deze regels worden aangehaald als: Regels van de Beheersverordening kern Geldrop.