1.3 Ligging
Het plangebied is gelegen op de oostflank van het Veluwemassief op de overgang van natuur naar landbouwgebied en op de gemeentegrens met de gemeente Epe.
Uitsnede van de topografische kaart, met globale aanduiding van de locaties Heidebeek (= HB) en 's Heerenhof (= HH)
Luchtfoto van het plangebied: links ligt Heidebeek, rechts ligt 's Heerenhof. Bron: risicokaart Gelderland
Het complex Heidebeek bestaat uit een groep gevarieerde bebouwing in een setting van bos, grasland en akkerland van in totaal 87.280 m2. De bebouwde oppervlakte bedraagt 2.756 m2. Het complex 's Heerenhof bestaat uit een woning met bijgebouwen, een kerk- / gemeenschapsgebouw, een jeugdgebouw, een schuur en een bedrijfsunit; bij elkaar 983 m2. Het perceel bestaat voor ongeveer de helft uit bos.
Horsthoeker beken, met globale aanduiding van de locaties Heidebeek (= HB) en 's Heerenhof (= HH). Bron: provincie Gelderland, historische beken en sprengen
Het terrein Heidebeek wordt aan noord-, oost- en zuidzijde begrensd door twee sprengen. Een derde spreng ontspringt midden op het terrein en is deels gedempt. De drie sprengen komen in de zuidoosthoek van het terrein samen en gaan dan in oostelijke richting als één verder. Bij het terrein 's Heerenhof ligt een opgeleide beek die de watermolen Bovenste Papiermolen van water voorzag. De beken stromen uiteindelijk allen uit in het Griftkanaal dat loopt van Apeldoorn naar Hattem.