Plan: | Fietspad Heikant |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0677.fietspadstjanheik-008b |
Het plangebied heeft betrekking op een gedeelte van het gebied tussen de Oude Drijdijck en de Vylianlaan ten noorden van Heikant. De bestemmingsregeling is als volgt opgebouwd.
Verbeelding
Bestemmingen
Op de verbeelding worden voor de locatie verschillende bestemmingen gehanteerd. Ten behoeve van het waarborgen van waterberging, heeft de sloot naast het fietspad de bestemming Water gekregen. Het fietspad inclusief de bermen krijgen de bestemming Verkeer.
Renvooi
Op het renvooi wordt de betekenis aangegeven van de bestemmingen en de aanduidingen. De volgorde van de bestemmingen in het renvooi komt overeen met de volgorde van de planregels (alfabetisch). Tevens wordt in een onderhoek op de verbeelding de naam van het bestemmingsplan aangegeven, de datum van terinzagelegging, vaststelling en (eventueel) van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook zijn het identificatienummer van het bestemmingsplan en het kaartblad aangegeven. De verbeelding bestaat uit 1 kaartblad met renvooi, op een schaal van 1:1.000.
Bestemmingen
Verkeer
De bestemming Verkeer heeft betrekking op het fietspad inclusief de bermen. Toegestaan is een fietspad.
Water
De nieuwe waterpartij/ sloot is bestemd tot Water, evenals enkele bestaande waterlopen.
Waarde - Archeologie
De bestemming Waarde - Archeologie betreft een zogenoemde dubbelbestemming. De dubbelbestemming is overeenkomstig de aanbeveling in SVBP2008 met een arcering op de plankaart weergegeven. De bestemming valt samen met andere bestemmingen. De regeling heeft tot doel de bescherming en veiligstelling van het archeologisch erfgoed in de bodem.
Voor andere werkzaamheden dan bouwen (bijvoorbeeld graven), is een aanlegvergunningenstelsel opgenomen. Een aanlegvergunning wordt niet verleend indien daardoor in onevenredige mate schade aan de archeologische waarde wordt of kan worden toegebracht. Onder bepaalde voorwaarden is geen afwijking van het bestemmingsplan of aanlegvergunning noodzakelijk.
Bij het artikel is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om het gebied met archeologische waarden te wijzigen of te laten vervallen wanneer uit onderzoek blijkt dat geen archeologische waarden zijn aangetroffen. Een andere mogelijkheid van de opgenomen wijzigingsbevoegdheid is dat uit onderzoek blijkt dat bescherming en veiligstelling van archeologische waarden niet meer noodzakelijk is.