het bedrijfsmatig verstrekken van dranken en/of etenswaren voor gebruik ter plaatse en/of het aanbieden van gelegenheid voor nachtverblijf en/of het exploiteren van zaalaccommodatie.
Voor dit bestemmingsplan nader te onderscheiden in:
Categorie I 'lichte horeca'
Horecabedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend overdag en 's avonds zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van etenswaren, maaltijden en dranken al dan niet in combinatie met het tegen vergoeding verstrekken van logies. Hierdoor veroorzaken zij slechts beperkte hinder voor omwonenden. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:
1a. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca
Horecabedrijven die wat betreft exploitatievorm aansluiten bij winkelvoorzieningen en daarmee qua openingstijden nagenoeg sporen en waar naast kleinere etenswaren alsmede alcoholvrije dranken wordt verstrekt, zoals:
- broodjeszaak, crêperie, croissanterie; - cafetaria, koffiebar, theehuis; - lunchroom; - ijssalon; - snackbar;
1b. Overige lichte horeca
Horecabedrijven zoals:
- bistro, eetcafé; - kookstudio; - poffertjeszaak/pannenkoekenhuis; - restaurant (zonder bezorg- en/of afhaalservice); - wijn- of whiskyproeverij; - feestzaal voor kleinschalige (< 80 pers.) en besloten feesten en partijen.
1c. Bedrijven met een relatief grote verkeer aantrekkende werking
Horeca bedrijven zoals:
- bedrijven genoemd onder 1a en 1b met een vloeroppervlak van meer dan 400 m²;
- restaurant met bezorg- en/of afhaalservice