Plan: | Woongebieden Kom Uden 2022 |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0856.BPwoongebieden-ON01 |
In deze regels wordt verstaan onder:
het bestemmingsplan Woongebieden Kom Uden 2022 met identificatienummer NL.IMRO.0856.BPwoongebieden-ON01 van de gemeente Maashorst.
de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.
een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gron
den.
de grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.
een woning die onderdeel uitmaakt van een blok van meer dan twee aaneengebouwde woningen, niet zijnde gestapelde woningen.
en van de weg afgekeerde gevel van een hoofdgebouw die parallel of nagenoeg parallel loopt aan de voorgevel.
Personen de gelegenheid geven de via internet bestelde goederen op locatie af te halen en te betalen.
inrichting die tot een, krachtens artikel 1.1, derde lid, Wet milieubeheer, aangewezen categorie behoort en die is gericht op het voortbrengen van producten door het telen van gewassen of door het houden van dieren, zijnde: een (vollegronds)teeltbedrijf, een veehouderij, een glastuinbouwbedrijf of een overig agrarisch bedrijf.
de maaiveldhoogte die is vastgelegd in het Actueel Hoogtebestand Nederland 2.
detailhandel die niet plaatsvindt in een detailhandelvestiging , maar op een of aan een openbare weg. onder ambulate detailhandel worden mede verstaan (week)markten en standplaatsen buiten markten.
een mechanisch apparaat dat wisselstroom omzet in elektromagnetische golven (straling) of vice versa.
antennemast of andere constructie bedoeld voor de bevestiging van een antenne.
installatie bestaande uit een antenne, een antennedrager, de bedrading en de al dan niet in een techniekkast opgenomen apparatuur, met de daarbij behorende bevestigingsconstructie.
onderzoek (gravend) verricht door of namens de gemeente of door een dienst, bedrijf of instelling, beschikkend over een opgravingvergunning ex artikel 45 van de Monumentenwet en werkend volgens de Kwaliteitsnorm voor de Nederlandse Archeologie (KNA). Met de invoering van de Erfgoedwet (1 juli 2016) is de opgravingsvergunning voor bedrijven en instellingen die gravend onderzoek uitvoeren gewijzigd in een certificaat, te verlenen door een certificerende instelling.
de aan een gebied toegekende verwachting in verband met de kans op het voorkomen van archeologische relicten.
de aan een gebied toegekende waarde in verband met de in dat gebied voorkomende archeologische relicten (resten uit het verleden).
één of meer gebouwen en/of bouwwerken geen gebouwen zijnde.
een in de regels aangegeven percentage, dat de grootte van het deel van een bouwperceel c.q. bouwvlak of bestemmingsvlak aangeeft dat maximaal mag worden bebouwd met (bij)gebouwen en overkappingen; hierbij worden ondergrondse bouwwerken meegerekend, voorzover niet op dezelfde plaats boven peil een gebouw aanwezig is.
een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten, aan-huis-gebonden beroepen en detailhandel daaronder niet begrepen.
een gebouw dat dient voor de uitoefening van een bedrijf.
een woning in of bij een gebouw of op een terrein, kennelijk slechts bedoeld voor (het huishouden van) een persoon, wiens huisvesting daar gelet op de bedrijfsvoering noodzakelijk is.
de aan een bouwwerk toegekende architectonische waarde met betrekking tot de bouwkundige vormgeving en ruimtelijke en functionele aspecten.
een zelfstandig gebouw of complex van gebouwen, geschikt en bestemd voor opslagdoeleinden van huishoudelijke aard;
een beroep of het beroepsmatig verlenen van diensten op administratief, juridisch, medisch, therapeutisch, kunstzinnig, ontwerptechnisch of hiermee gelijk te stellen gebieden dat door zijn beperkte omvang in woning en daarbij behorende bijgebouwen met behoud van de woonfunctie kan worden uitgeoefend; hieronder dient niet te worden begrepen de uitoefening van detailhandel.
de grens van een bestemmingsvlak.
een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.
object zoals omschreven in het ´Besluit externe veiligheid inrichtingen milieubeheer´.
het verblijf of gebruik als woonruimte inclusief nachtverblijf, voor de huisvesting van een huishouden zonder dat elders aantoonbaar over een hoofdverblijf wordt beschikt.
een gebouw dat qua afmeting en verschijningsvorm ondergeschikt is aan een op hetzelfde perceel staand hoofdgebouw.
werken of werkzaamheden die een bodemverstorende werking kunnen hebben op het aanwezige archeologische bodemarchief.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
de grens van een bouwvlak.
de kaders waarbinnen een gebouw mag worden gebouwd. De kaders worden gevormd door de maximale goothoogte, de bouwhoogte, de dakhelling, de bebouwingsbreedte en de bebouwingsdiepte.
een deel van een gebouw, dat door op gelijke of nagenoeg gelijke hoogte liggende vloeren of balklagen is begrensd, met inbegrip van de begane grond en met uitsluiting van onderbouw, zolder en vliering.
aaneengesloten (virtueel) vlak waarop functioneel bij elkaar behorende bebouwing en voorzieningen worden geconcentreerd, bestaande uit een bouwvlak, waarbinnen de gebouwen zijn toegelaten, met de direct daaraan grenzende gronden waar ook bouwwerken geen gebouwen zijnde en vergunningvrije bouwerken worden toegestaan.
een geometrisch bepaald vlak, waarmee de gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct of indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren.
een door het college van Burgemeester en Wethouders aan te wijzen deskundige op het gebied van archeologie. Deze dient in ieder geval te voldoen aan de in de KNA gestelde kwalificaties van archeoloog.
het bedrijfsmatig te koop aanbieden, waaronder de uitstalling ten verkoop, het verkopen en/of leveren van goederen aan personen, die deze goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit, alsmede anders dan voor verbruik ter plaatse, hieronder wordt niet begrepen een supermarkt of perifere detailhandel.
het bedrijfsmatig verlenen van diensten.
de diepte van de bodemverstorende ingreep, gemeten ten opzichte van de maaiveldhoogte, zoals die is vastgelegd in het Actueel Hoogtebestand Nederland 2.
een gevel zonder te openen delen en met een geluidwerende functie, conform het bepaalde in artikel 1b lid 4 van de Wet geluidhinder.
een grondgebonden, ondergeschikte uitbouw aan (de voorgevel/zijgevel van) een woning, bestaande uit één bouwlaag met een overwegend transparante uitstraling (minimaal 50% glas aan alle gevels).
die vormen van recreatie die in hoofdzaak zijn gericht op natuur- en landschapsbeleving, zoals fietsen en wandelen.
doeleinden ten behoeve waarvan gebruik van bouwwerken en/of gronden of aangewezen delen daarvan is toegestaan.
een bedrijf dat uitsluitend of in hoofdzaak is bestemd voor verkoop, onderhoud en reparatie van motorvoertuigen, met dien verstande dat de verkoop van motorbrandstoffen is uitgezonderd.
een zelfstandig gebouw of complex van gebouwen, geschikt en bestemd voor de stalling van vervoermiddelen en voor opslagdoeleinden van huishoudelijke aard.
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
woning, waarvan het hoofdgebouw door middel van een bijgebouw verbonden is aan een ander hoofdgebouw en waarbij één zijgevel van het hoofdgebouw in de zijdelingse perceelsgrens mag worden gebouwd.
boven dan wel beneden en/of naast elkaar gesitueerde woningen waarbij per woning een zelfstandige toegankelijkheid gewaarborgd is.
aanduiding in het bouwvlak waarop de voorgevel van een gebouw georiënteerd dient te worden.
voorziening voor de inrichting, het onderhoud en het beheer van flora en fauna, zoals boomgeleiders, wortelkratten, bloembakken, drainage- en sproeisystemen, faunatunnels, nestkastjes en dergelijke.
een woning die onderdeel uitmaakt van een blok van maximaal twee aaneengebouwde woningen.
een bouwperceel dat zowel aan de zijde van de voorgevel als aan één zijdelingse zijde grenst aan de weg of het openbaar groen.
een gebouw, of gedeelte daarvan, dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de geldende of toekomstige bestemming van een perceel en, indien meer gebouwen op het bouwperceel aanwezig zijn, gelet op die bestemming het belangrijkst is.
een bedrijf dat is gericht op het bedrijfsmatig verstrekken van dranken of etenswaren voor gebruik ter plaatse, het bedrijfsmatig bieden van hotel- of groepsaccommodatie, het bedrijfsmatig bieden van vermaaks- of wellnessfaciliteiten of het bedrijfsmatig bieden van congres- of vergaderfaciliteiten, één en ander al dan niet in combinatie met elkaar.
horecabedrijven die zich uitsluitend of in hoofdzaak richten op het verstrekken van spijzen en/of maaltijden en/of het verstrekken van logies, met uitzondering van nachtvergunningbedrijven.
een persoon, of groep personen die een (duurzame) gemeenschappelijke huishouding voert. Indien het huishouden uit twee of meer personen bestaat, betreft het een leefvorm of samenlevingsvorm met een continuïteit in de samenstelling en een onderlinge verbondenheid.
Kenmerken van continuïteit in de samenstelling en een onderlinge verbondenheid zijn:
Kamerverhuur en bijzondere woonvormen vallen niet onder het begrip 'huishouden'.
een weg die in de Nederlandse wegcategorisering wordt aangemerkt als een gebiedsontsluitingsweg en/of stroomweg, welke is bedoeld om landelijk of stedelijk gebied te ontsluiten. De wegvakken hebben hierbij een doorstroomfunctie, terwijl de gelijkvloerse kruispunten uitwisseling van verkeer mogelijk maken met lagere orde wegen.
een door het gemeentebestuur als zodanig aangewezen of ingerichte (voor jongeren) bedoelde openbare locatie, al dan niet met voorzieningen en/of bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
Het bedrijfsmatig (nacht)verblijf aanbieden waarbij de kamerverhuurder ter plaatse het hoofdverblijf heeft.
een bedrijfsmatige activiteit uitsluitend of overwegend gericht op het verlenen van administratieve diensten en/of het uitvoeren van handelingen die een administratieve voorbereiding of uitwerking behoeven, waarbij geen of slechts in ondergeschikte mate sprake is van rechtstreeks contact met het publiek.
object zoals omschreven in het 'Besluit externe veiligheid inrichtingen milieubeheer'.
het bedrijfsmatig verblijf en/of nachtverblijf (altijd voor meerdere nachten) aanbieden, waarbij de betreffende persoon het hoofdverblijf elders heeft, waarbij geen sprake is van continuïteit in de samenstelling ervan en onderlinge verbondenheid, ongeacht of de personen hetzelfde werk verrichten, dezelfde nationaliteit delen en gezamenlijk de huishouding doen.
culturele, educatieve, medische, sociale en levensbeschouwelijke voorzieningen, kinderdagverblijven, jeugd- en jongerenwerk, buitenschoolse opvang en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening (waaronder bancaire voorzieningen), alsook ondergeschikte functies, zoals kantoor, detailhandel en horeca ten dienste van deze voorzieningen.
een bedrijfsmatige activiteit uitsluitend of overwegend gericht op het verlenen van administratieve diensten en/of het uitvoeren van handelingen die een administratieve voorbereiding of uitwerking behoeven zonder een rechtstreeks contact met het publiek.
een voorziening ten behoeve van de telecommunicatie en de gas-, water- en elektriciteitsdistributie, alsmede soortgelijke voorzieningen van openbaar nut, waaronder in ieder geval worden begrepen transfor-matorhuisjes, pompstations, gemalen, telefooncellen en zendmasten.
een geheel of grotendeels onder peil gelegen deel van een gebouw.
niet-zelfstandige detailhandel, uitsluitend zijnde detailhandel die wordt of is gerealiseerd binnen een andere hoofd-functie en daar zowel functioneel als naar oppervlakte en ruimtelijke uitstraling ondergeschikt aan is.
niet-zelfstandige horeca, uitsluitend zijnde horeca die wordt of is gerealiseerd binnen een andere hoofd-functie en daar zowel functioneel als naar oppervlakte en ruimtelijke uitstraling ondergeschikt aan is.
niet-zelfstandig kantoor, uitsluitend zijnde een kantoor die wordt of is gerealiseerd binnen een andere hoofd-functie en daar zowel functioneel als naar oppervlakte en ruimtelijke uitstraling ondergeschikt aan is.
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een bouwwerk onder het ter plaatse vastgestelde peil.
werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden die onder peil plaatsvinden.
voor verblijf geschikte, al dan niet aan hun oorspronkelijk gebruik onttrokken voer- en vaartuigen, waaronder begrepen woonwagens, woonschepen, caravans, kampeerauto's, als ook tenten, schuilhutten en keten, al dan niet ingericht ten behoeve van recreatief buitenverblijf voor zover deze niet als bouwwerken zijn aan te merken.
de oppervlakte van het gebied (de zone) waarbinnen bodemingrepen plaatsvinden die een verstorende werking kunnen hebben op het archeologisch bodemarchief.
een bouwwerk zonder eigen wanden, omsloten door maximaal twee wanden en voorzien van een gesloten dak, waaronder begrepen een carport.
elke al dan niet overdekte stallingsgelegenheid ten behoeve van voertuigen.
een woning waarbij de primaire leefruimten (woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer met toilet) zich hoofdzakelijk op de begane grond bevinden en met een geheel of gedeeltelijk door gebouwen of muren omsloten binnenplaats.
de grens van een bouwperceel.
een weg die gericht is op het toegankelijk maken van percelen. Dit betreft openbaar toegankelijk gebied dat door zijn inrichting geschikt is om manoeuvres, die nodig zijn voor het bereiken van particuliere percelen, openbare percelen, het in- en uitstappen en het laden en lossen van goederen, plaats te laten vinden.
detailhandel in brand- en explosiegevaarlijke stoffen en goederen, auto's, boten en caravans, tuincentra, bouwmarkten, detailhandel in grove bouwmaterialen, keukens en sanitair alsmede woninginrichting waaronder meubels, die vanwege de omvang en aard van de gevoerde artikelen een groot oppervlak nodig heeft voor de uitstalling.
Risico op een zekere plaats in de nabijheid van een risicobron uitgedrukt in een waarde voor de kans per jaar, dat een persoon, die onafgebroken en onbeschermd op die plaats zou verblijven, overlijdt als rechtstreeks gevolg van een ongewoon voorval, waarbij een gevaarlijke stof betrokken is.
detailhandel in goederen, die ter plaatse worden vervaardigd, gerepareerd en/of toegepast in het productieproces, waarbij de detailhandelsfunctie ondergeschikt is aan de productiefunctie.
een bedrijfsmatige activiteit uitsluitend of overwegend gericht op het verlenen van diensten aan consumenten met een rechtstreeks contact met het publiek, niet zijnde niet-publiekgerichte dienstverlening, detailhandel, horeca en/of seksuele dienstverlening.
gebied waar beperkingen gelden ten aanzien van bestemmingsplannen ten behoeve van een goede werking van de radar op het radarstation.
een vooruitspringende gevelpartij die de goothoogte doorbreekt.
een woning waarbij de achtergevel gedeeld wordt met een andere woning.
isolatie van de schil van het gebouw, zoals het dak, de buitengevels, de vloer en kozijnen met glas of panelen.
een bedrijfsmatige activiteit gericht op het verrichten van seksuele handelingen en/of het verrichten van erotisch/pornografische vertoningen.
een ruimte in een winkel of andere verkoopplaats waar producten die in die winkel of andere verkoopplaats te koop worden aangeboden, van buitenaf zichtbaar ten toon worden gesteld.
de lijst van bedrijven met basisinformatie voor milieuzonering, zoals opgenomen in de bijlage behorende bij deze regels.
woningen, scholen, crèches en kinderopvangplaatsen.
een detailhandelsbedrijf in de vorm van een zelfbedieningswinkel waar in hoofdzaak levensmiddelen, voedingsmiddelen inclusief versartikelen zoals groente, brood, vlees en zuivel en in beperkte mate huishoudelijke artikelen worden verkocht, met een brutovloeroppervlak van tenminste 650m².
een bouwperceel dat aan geen van de zijdelingse zijden grenst aan de weg of het openbaar groen.
een halfvrijstaande woning of geschakelde woning, waarbij geldt dat de woning slechts aan één zijde in de perceelsgrens is gebouwd
vormen van recreatie die mede gericht zijn op verstrekken van nachtverblijf.
het erf dat vóór de voorgevelrooilijn ligt.
de gevel van een hoofdgebouw die door zijn aard, functie, constructie, dan wel gelet op de uitstraling ervan als voorgevel kan worden aangemerkt.
denkbeeldige lijn die strak loopt langs de voorgevel van een gebouw tot aan de bestemmingsgrens.
denkbeeldige lijn die strak loopt langs de grens van het bouwvlak, die gericht is naar de weg en waarop de bebouwing is georiënteerd, tot aan de bestemmingsgrens.
schilisolatie en technische ruimtes voor een energiemodule (zoals een lucht-waterpomp en balansventilatie met warmteterugwinunit).
voorzieningen ten behoeve van de besteding van de vrije tijd, niet zijnde horeca.
een niet met het hoofdgebouw verbonden gebouw dat qua afmeting, verschijningsvorm en functie ondergeschikt is aan een op hetzelfde perceel staand hoofdgebouw, zoals garages, hobbyruimten, schuurtjes, huishoudelijke berg- en werkruimten en tuinhuisjes/
een woning die hoogstens door middel van de bijgebouwen met een andere woning verbonden is en waarvan geen van beide zijgevels van het hoofdgebouw in de zijdelingse perceelgrens staan.
voorzieningen die nodig zijn ten behoeve van een goede waterkering, wateraanvoer, waterafvoer, waterberging, waterinfiltratie en waterkwaliteit. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan infiltratievoorzieningen (zoals infiltratiekratten, wadi's, infiltratiegreppels, doorlatende bestrating en infiltratie- en transportriolen), dijken, dammen, grondwallen, duikers, stuwen, gemalen, inlaten en dergelijke.
een voor het openbaar verkeer openstaande weg of pad, met inbegrip van de daarin liggen bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten.
het bewonen van een woning;
een (gedeelte van een) gebouw dat dient voor de (nagenoeg) zelfstandige huisvesting van niet meer dan één huishouden.
de strook grond naast het hoofdgebouw, waarvan de breedte wordt bepaald door de afstand tussen de zijdelingse perceelsgrens en de zijgevel van het hoofdgebouw over de volledige diepte van het bouwperceel.
een gevel van een (hoofd)gebouw, niet zijnde een voor- of achtergevel.
denkbeeldige lijn die strak loopt langs de zijgevel van een gebouw tot aan de perceelsgrenzen.
een gebouw of zelfstandig gedeelte van een gebouw dat bedoeld is voor de huisvesting van personen die niet zelfstandig kunnen wonen en die geestelijke en/of lichamelijke verzorging behoeven; verzorging kan voortdurend of nagenoeg voortdurend plaatsvinden en in het gebouw kan afzonderlijke ruimte ten behoeve van de verzorging aanwezig zijn.
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
de kortste afstand van enig punt van een gebouw tot de (achter / zijdelingse) perceelsgrens.
het oppervlak dat met bouwwerken is bebouwd, uitgedrukt in procenten van de oppervlakte van het bouwperceel, voor zover dat is gelegen binnen de bestemming, of binnen een in de planregels nader aan te duiden gedeelte van die bestemming.
de totale vloeroppervlakte van de ruimtes binnen een gebouw (inclusief verdiepingen en kelder) en/of op een terrein die wordt gebruikt voor de uitoefening een bedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een dienstverlenende instelling, inclusief (binnen)opslag, rust- en rookruimten, administratieruimten en dergelijke.
vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk, geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes, en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
langs het dakvlak gemeten ten opzichte van het horizontale vlak.
de horizontale lijn gemeten vanaf de buitenzijde van de gevel tot het verste punt van het overstek of de luifel.
vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel.
tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidingsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.
tussen (de lijnen getrokken door) de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de gemeenschappelijke scheidsmuren).
bij toepassing van het bepaalde ten aanzien van het bouwen worden ondergeschikte bouwdelen zoals plinten, pilasters, kozijnen, gevelversieringen, ventilatiekanalen, schoorstenen, gevel- en kroonlijsten, luifels, balkons en overstekende daken buiten beschouwing gelaten, mits de overschrijding niet meer dan 1,5 m bedraagt en de overschrijding van de hoogte niet meer dan 3 m bedraagt. Dakkapellen, risalieten en vergelijkbare bouwdelen vallen hier niet onder.
vanaf het peil tot het diepste punt van het bouwwerk, de fundering niet meegerekend.
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk;
De voor 'Agrarisch' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met de daarbij behorende:
Voor het bouwen van bedrijfsgebouwen gelden de volgende regels:
Voor het bouwen van bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwdiepte | 15 m |
maximale breedte | 15 m |
maximale goothoogte | 6 m |
maximale bouwhoogte | 9 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
maximale afstand tot voorgevelrooilijn | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen bij bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
maximale gezamenlijke oppervlakte | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand bijgebouw tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | ||
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken | |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m | |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 3.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 3.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
De voor 'Bedrijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van bedrijfsgebouwen gelden de volgende regels:
Voor het bouwen van bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwdiepte | 15 m |
maximale breedte | 15 m |
maximale goothoogte | 6 m |
maximale bouwhoogte | 9 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
maximale afstand tot voorgevelrooilijjn | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand tot achterste perceelsgrens | 10 m |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen bij bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
maximale gezamenlijke oppervlakte | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand bijgebouw tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 6 m | 3 m |
Ter plaatse van de aanduiding 'detailhandel' mag de oppervlakte aan detailhandel niet meer bedragen dan 250 m2.
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 4.1 onder a, met inachtneming van de volgende regels:
De voor 'Bedrijf - Nutsvoorziening' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Voor het bouwen van gebouwen gelden in het algemeen de volgende regels:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m |
maximale oppervlakte | 25 m2 |
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de maatvoeringseis zoals aangegeven in onderstaande tabel:
Maatvoeringseis | Eis |
maximale bouwhoogte | 9 m |
De voor ‘Bos’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met de daarbij behorende:
Binnen deze bestemming zijn geen gebouwen toegestaan.
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken wordt in elk geval gerekend:
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren of te laten uitvoeren op of in deze gronden in het algemeen en in het bijzonder ter plaatse van de aanduiding ‘houtwal’:
Het bepaalde in 6.4.1 is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die:
De voor 'Detailhandel' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende regels:
Voor het bouwen van bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwdiepte | 15 m |
maximale breedte | 15 m |
maximale goothoogte | 6 m |
maximale bouwhoogte | 9 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
maximale afstand tot voorgevelrooilijjn | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand tot achterste perceelsgrens | 10 m |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen bij bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
maximale gezamenlijke oppervlakte | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand bijgebouw tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 6 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor een verkooppunt voor motorbrandstoffen.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 7.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 7.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
De voor 'Gemengd - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor seksuele dienstverlening en speelautomatenhal.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 8.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 8.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
De voor 'Gemengd - 2' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor seksuele dienstverlening.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 9.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 9.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 9.1 onder f ten behoeve van wonen op begane grond, onder de voorwaarde dat sprake is van een goed woon- en leefklimaat.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 9.1 onder d ten behoeve van detailhandel met dien verstande dat er wordt voldaan aan hetgeen gesteld is in 36.2 (Parkeernormen) en in 36.1 (Algemeen toetsingskader afwijkingen en wijzigingen).
De voor 'Gemengd - 3' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van bedrijfsgebouwen gelden de volgende regels:
Voor het bouwen van woningen en bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwdiepte | 15 m |
maximale breedte | 15 m |
maximale goothoogte | 6 m |
maximale bouwhoogte | 10 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
maximale afstand tot voorgevelrooilijjn | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen bij woningen en bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
maximale gezamenlijke oppervlakte | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand bijgebouw tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 9.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 9.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 10.1 onder a, met inachtneming van de volgende regels:
De voor 'Groen - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwhoogte | 3 m |
maximale oppervlakte | 15 m2 |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale hoogte speeltoestellen | 5 m |
maximale hoogte afvalcontainers | 2 m |
maximale oppervlakte bovengrondse afvalcontainers |
4 m2 |
maximale hoogte overige bouwwerken | 1 m |
maximale hoogte afscheidingen rondom speelvoorzieningen e.d. |
6 m |
De voor 'Groen - 2' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwhoogte | 3 m |
maximale oppervlakte | 15 m2 |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldend de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale hoogte speeltoestellen | 5 m |
maximale hoogte overige bouwwerken | 1 m |
maximale hoogte brug t.p.v. de aanduiding 'brug' | 7 m |
maximale hoogte geluidscherm | 3 m |
maximale hoogte afscheidingen rondom speelvoorzieningen e.d. | 6 m |
De voor 'Horeca' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van bedrijfsgebouwen gelden de volgende regels:
Voor het bouwen bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwdiepte | 15 m |
maximale breedte | 15 m |
maximale goothoogte | 6 m |
maximale bouwhoogte | 9 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
maximale afstand tot voorgevelrooilijjn | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen bij bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
maximale gezamenlijke oppervlakte | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand bijgebouw tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | ||
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken | |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m | |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor seksuele dienstverlening en speelautomatenhal.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 13.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 13.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
De voor 'Kantoor' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 14.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 14.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen, niet zijnde woningen, gelden de volgende regels:
Voor het bouwen van woningen en bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwdiepte | 15 m |
maximale breedte | 15 m |
maximale goothoogte | 6 m |
maximale bouwhoogte | 9 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
maximale afstand tot voorgevelrooilijjn | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen bij woningen en bedrijfswoningen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
maximale gezamenlijke oppervlakte | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand bijgebouw tot zijdelingse perceelsgrenzen | 3 m |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | ||
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | reclamemasten, vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken | |
binnen bouwvlak | 2 m | 3 m | 8 m | 3 m | |
buiten bouwvlak | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die en hoogte een voor 80% open constructie | 3 m | 8 m | 3 m |
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Ter plaatse van de aanduiding 'horeca' is een horecabedrijf van categorie I toegestaan, met dien verstande dat het bruto-vloeroppervlak niet meer dan 150 m2 mag bedragen.
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor seksuele dienstverlening.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 15.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw van de woning, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 15.3.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw van de woning dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
De voor 'Recreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale oppervlakte per gebouw | 25 m2 |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrens | 3 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale hoogte terreinafscheidingen | 2 m |
maximale hoogtebouwwerken t.b.v. sport- en vrijetijdsvoorzieningen | 12 m |
maximale hoogte lichtmasten | 15 m |
maximale hoogte vlaggenmasten en antennes | 12 m |
maximale hoogteoverige bouwwerken, geen gebouwen zijnde | 3 m |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand van lichtmasten tot woningen | 50 m |
Het bevoegd gezag kan in afwijking van het bepaalde in 16.2.2 een omgevingsvergunning verlenen voor de plaatsing van lichtmasten op minder dan 50 m afstand van woningen, onder voorwaarde dat:
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor seksuele dienstverlening.
De voor 'Tuin' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Er zijn binnen deze bestemming uitsluitend bijgebouwen en erkers aan de voor- en zijgevel van de hoofdgebouwen toegestaan, waarbij voldaan wordt aan de regels in 17.2.2 en 17.2.3.
Voor het bouwen van bijgebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m |
maximale oppervlakte | 25 m2 |
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m |
maximale oppervlakte | 75 m2 |
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 2 m |
maximale bouwhoogte | 2,5 m |
maximale oppervlakte | 25 m2 |
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwhoogte | 2,5 m |
maximale oppervlakte | 1/3 van de oppervlakte van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - rug aan rug' met een maximum van 50 m2 |
Voor het bouwen van erkers gelden de volgende regels:
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van overkappingen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale oppervlakte | 25 m2 |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijn, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
tussenperceel: | ||||
voor de voorgevelrooilijn | 1 m | 1 m | 8 m | 1 m |
hoekperceel: | ||||
voor de voorgevelrooilijn | 1 m | 1 m | 8 m | 1 m |
aan de zijde van het zijerf dat direct grenst aan de openbare weg of openbaar groen: | ||||
< 1 m achter de voorgevelrooilijn | 1 m | 3 m | 8 m | 1 m |
> 1 m achter de voorgevelrooilijn | 2 m, waarvan 1 m gesloten mag zijn en boven die hoogte een open constructie van 80% |
3 m | 8 m | 3 m |
De voor 'Verkeer' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Binnen deze bestemming zijn geen gebouwen toegestaan.
Voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale hoogte geluidwerende voorzieningen | 3 m |
maximale hoogte brug t.p.v. de aanduiding 'brug' | 7 m |
maximale hoogte speeltoestellen | 5 m |
maximale hoogte afvalcontainers | 2 m |
maximale oppervlakte bovengrondse afvalcontainers | 4 m2 |
maximale hoogte overige bouwwerken | 1 m |
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor een verkooppunt van motorbrandstoffen.
De voor 'Verkeer - Verblijfsgebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwhoogte | 3 m |
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale bouwhoogte | 3 m |
maximale oppervlakte | 15 m2 |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale hoogte speeltoestellen | 5 m |
maximale hoogte afvalcontainers | 2 m |
maximale oppervlakte bovengrondse afvalcontainers | 4 m2 |
maximale hoogte geluidwerende voorziening ter plaatse van de aanduiding 'geluidscherm' | 5 m |
maximale hoogte overige bouwwerken | 1 m |
Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in elk geval gerekend het gebruik voor een verkooppunt van motorbrandstoffen.
Ter plaatse van de aanduiding ‘parkeerterrein’ zijn de gronden in beginsel bestemd voor parkeervoorzieningen met bijbehorende inrichtingsvoorzieningen, met dien verstande dat op deze gronden geen buurtwegen zijn toegestaan.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in lid 19.1 voor het toestaan van terrassen, met dien verstande dat:
De voor 'Water' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd.
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel:
De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende regels:
Maatvoerings- eisen | Vrijstaande woning | Halfvrij- staande woning | Geschakelde woning | Aaneen- gebouwde woning | Gestapelde woning | Patio woning | Rug aan rug woning |
maximale bouwdiepte | 15 m | 12 m | 12 m | 10 m | - | - | - |
maximale breedte | 15 m | 12 m | - | - | - | - | - |
minimale breedte bouwperceel bij nieuwbouw | 12 m | 9 m | 9 m | 6 m | - | 6 m | - |
minimale oppervlakte onbebouwd | - | - | - | - | - | 20 % van het bestemmingsvlak Wonen op een perceel | - |
maximale dakhelling | 55o | 55o | 55o | 55o | 55o | 55o | 55o |
Situeringseisen | |||||||
voorgevel in of op een maximale afstand tot voorgevelrooilijn | 2 m | 2 m | 2 m | 2 m | 2 m | 2 m | 2 m |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij bouwpercelen met een breedte van 35 m of minder | 3 m aan beide zijden | 3 m aan één zijde | 3 m aan één zijde | - | - | - | - |
minimale afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij bouwpercelen met een breedte van 35 m' of meer | 5 m aan beide zijden | - | - | - | - | - | - |
minimale afstand tot achterste perceelsgrens | 10 m | 10 m | 10 m | 10 m | - | - | - |
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen op bouwpercelen tot en met 500 m2 | 75 m2, waarvan maximaal 50 m2 aan bijgebouwen (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen), mits het deel van het bouwperceel achter de maximaal toegelaten bouwdiepte van hoofdgebouwen voor niet meer dan 50% is, dan wel wordt bebouwd |
maximale oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen op bouwpercelen groter dan 500 m2 | 75 m2, hiervan is maximaal 50 m2 aan bijgebouwen toegestaan (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen). Daarbij wordt 50 m2 vermeerderd met 10% van het oppervlakte van het bouwperceel boven de 500 m2 tot een maximum van 125 m2 (en 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen), mits het deel van het bouwperceel achter de maximaal toegelaten bouwdiepte van hoofdgebouwen voor niet meer dan 50% is, dan wel wordt bebouwd |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand bijgebouw tot de voorgevelrooilijn | 5 m |
minimale afstand overkapping tot de voorgevelrooilijn | 1 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
tussenperceel: | ||||
voor de voorgevelrooilijn | 1 m | 1 m | 6 m | 1 m |
achter de voorgevelrooilijn | 2 m | 3 m | 6 m | 3 m |
hoekperceel: | ||||
voor de voorgevelrooilijn | 1 m | 1 m | 6 m | 1 m |
aan de zijde van het zijerf dat direct grenst aan de openbare weg of openbaar groen: | ||||
< 1 m achter de voorgevelrooilijn | 1 m | 3 m | 6 m | 1 m |
> 1 m achter de voorgevelrooilijn | 2 m | 3 m | 6 m | 3 m |
geluidwerende voorziening ter plaatse van de aanduiding 'geluidscherm' | - | - | - | 5 m |
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het splitsen van een bouwperceel waarbij een woning wordt toegevoegd, indien wordt voldaan aan de volgende regels:
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Ter plaatse van de aanduiding 'maatschappelijk' zijn maatschappelijke voorzieningen toegestaan, met dien verstande dat:
Ter plaatse van de aanduiding 'dienstverlening' is dienstverlening toegestaan, met dien verstande dat:
Het oprichten van een dakterras op een hoofd- of bijgebouw is toegestaan met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 21.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten in het hoofd- of bijgebouw, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 21.4.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 21.1 onder l, met inachtneming van de volgende regels:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 21.1 onder a, met inachtneming van de volgende regels:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in artikel 21.1 onder a voor het binnen een woning en/of bijgebouwen toestaan van een woongroep voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten tot een maximum van 15 wooneenheden met de daarbij behorende voorzieningen, mits:
De voor 'Wonen - Hoeven' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met daarbij behorende:
Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende regels:
Gevelzijde | Maximale breedte erker | Maximale hoogte erker | Maximale diepte erker |
voorgevel | 60% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de diepte van de voortuin tot max. 1,50 m. |
zijgevel | 40% van de gevel van de woning | vloerpeil 1e verdieping | 25% van de breedte van de zijtuin tot max. 1,50 m |
Voor het bouwen van bijgebouwen en overkappingen gelden de volgende regels:
Maatvoeringseisen | Eis |
maximale oppervlakte aan bijgebouwen op bouwpercelen tot en met 1.000 m2 | 100 m2, hiervan is maximaal 75 m2 aan bijgebouwen toegestaan (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
maximale oppervlakte aan bijgebouwen op bouwpercelen groter dan 1.000 m2 | 125 m2, hiervan is maximaal 100 m2 aan bijgebouwen toegestaan (de overige 25 m2 mag alleen gebruikt worden voor overkappingen) |
maximale goothoogte | 3 m |
maximale bouwhoogte | 5 m en verder begrensd door de formule: (afstand daknok tot de perceelsgrens (m) x 0,47) + 3 m |
maximale dakhelling | 55o |
Situeringseisen | Eis |
minimale afstand overkapping tot voorgevelrooilijn | 1 m |
minimale afstand tot de perceelsgrens | 1 m |
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de situerings- en maatvoeringseisen zoals aangegeven in onderstaande tabel:
Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | Maximale bouwhoogte | |
Situeringseisen | erfafscheidingen | tuinmeubilair en speeltoestellen | vlaggenmasten en antennes | overige bouwwerken |
tussenperceel: | ||||
voor de voorgevelrooilijn | 1 m | 1 m | 6 m | 1 m |
achter de voorgevelrooilijn | 2 m | 3 m | 6 m | 3 m |
hoekperceel: | ||||
voor de voorgevelrooilijn | 1 m | 1 m | 6 m | 1 m |
aan de zijde van het zijerf dat direct grenst aan de openbare weg of openbaar groen: | ||||
< 1 m achter de voorgevelrooilijn | 1 m | 3 m | 6 m | 1 m |
> 1 m achter de voorgevelrooilijn | 2 m | 3 m | 6 m | 3 m |
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het splitsen van een bouwperceel waarbij een woning wordt toegevoegd, indien wordt voldaan aan de volgende regels:
De uitoefening van beroepsmatige activiteiten aan huis is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 22.1 voor de uitoefening van nieuwe bedrijfsmatige activiteiten dan wel kapsalons in het hoofd- of bijgebouw, met dien verstande dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 22.4.1 onder b voor de uitoefening van beroepsmatige activiteiten in dat deel van het hoofd- of bijgebouw dat ondergronds is gelegen, met dien verstande dat:
Burgemeester en wethouders kunnen de bestemming 'Wonen - Hoeven' wijzigen, indien de wijziging betrekking heeft op:
De voor 'Leiding - Gas' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor de aanleg, instandhouding en/of bescherming van ondergrondse gastransportleidingen. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
In afwijking van hetgeen elders in deze planregels is bepaald ten aanzien van het bouwen krachtens de overige bestemmingen van deze gronden, mogen op of in deze bestemming begrepen grond uitsluitend worden gebouwd:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijken van het bepaalde in 23.2 voor het bouwen ten behoeve van de overige bestemmingen van deze gronden, met dien verstande dat:
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming, wordt in ieder geval gerekend:
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het in 23.5.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die:
De voor 'Leiding - Hoogspaningsverbinding' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor de aanleg, instandhouding en/of bescherming van de bovengrondse hoogspanningsleidingen. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
In afwijking van hetgeen elders in deze regels is bepaald ten aanzien van het bouwen krachtens de overige bestemmingen van deze gronden, mogen op of in deze bestemming begrepen grond uitsluitend worden gebouwd:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijken van het bepaalde in 24.2 voor het bouwen ten behoeve van de overige bestemmingen van deze gronden, met dien verstande dat:
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het in 24.4.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die:
De voor 'Leiding - Riool' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor de aanleg, instandhouding en/of bescherming van ondergrondse riooltransportleidingen. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
In afwijking van hetgeen elders in deze planregels is bepaald ten aanzien van het bouwen krachtens de overige bestemmingen van deze gronden, mogen op of in deze bestemming begrepen grond uitsluitend worden gebouwd:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijken van het bepaalde in 25.2 voor het bouwen ten behoeve van de overige bestemmingen van deze gronden, met dien verstande dat:
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het in 25.4.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die
De voor 'Leiding - Water' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor de aanleg, instandhouding en/of bescherming van ondergrondse watertransportleidingen. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
In afwijking van hetgeen elders in deze planregels is bepaald ten aanzien van het bouwen krachtens de overige bestemmingen van deze gronden, mogen op of in deze bestemming begrepen grond uitsluitend worden gebouwd:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor afwijken van het bepaalde in 26.2 voor het bouwen ten behoeve van de overige bestemmingen van deze gronden, met dien verstande dat:
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning van het bevoegd gezag de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het in 26.4.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die
De voor 'Waarde - Archeologie 1' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor het behoud en de bescherming van de in de grond aanwezige of te verwachten archeologische waarden. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het bepaalde in 27.4.1 is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die:
De voor 'Waarde - Archeologie 2' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor het behoud en de bescherming van de in de grond aanwezige of te verwachten archeologische waarden. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het bepaalde in 28.4.1 is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die:
De voor 'Waarde - Archeologie 3' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor het behoud en de bescherming van de in de grond aanwezige of te verwachten archeologische waarden. Deze bestemming is primair ten opzichte van de overige aan deze gronden toegekende bestemmingen.
Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
Het bepaalde in 29.4.1 is niet van toepassing op werken en werkzaamheden die:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Voor het bouwen van ondergrondse bouwwerken gelden, behoudens de elders in deze regeling opgenomen afwijkingen, de volgende regels:
Het bevoegd gezag kan in afwijking van het bepaalde in 31.1 onder c een omgevingsvergunning verlenen voor het bouwen van ondergrondse bouwwerken met een ondergrondse bouwdiepte van maximaal 6 m onder peil onder de voorwaarden dat:
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van de bebouwingsbepalingen binnen de bouwenvelop, ten aanzian van de maximale goothoogte en maximale dakhelling, en platte afdekkingen, dakvlakken met een helling van meer of minder dan 55o en rechtopstaande gevelconstructies, met dien verstande dat:
Op een perceel is ten hoogste 1 niet-overdekt zwembad toegestaan, met inachtneming van de volgende regels:
Onder strijdig gebruik wordt in ieder geval verstaan:
Het bevoegd gezag kan in afwijking van het bepaalde in artikel 17 en 21 ter plaatse van de aanduiding 'wetgevingszone-afwijkingsgebied 1' een praktijkruimte toestaan ten behoeve van een beroepsmatoge activiteit, met dien verstande dat:
Ter plaatse van de aanduiding 'luchtvaartverkeerzone - IHCS' mag de bouwhoogte van gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, niet meer bedragen dan 64 m + NAP.
Aanduiding | ILS-zone | Max. bouwhoogte + NAP | |
luchtvaartverkeerzone | 6 | 51,8 m | |
luchtvaartverkeerzone | 7 | 61,8 m | |
luchtvaartverkeerzone | 8 | 71,8 m | |
luchtvaartverkeerzone | 9 | 81,8 m |
De gronden ter plaatse van de aanduiding ‘vrijwaringszone – molenbiotoop’ zijn naast de overige daaraan gegeven bestemmingen mede bestemd voor het beschermen van de functie van de in dit gebied voorkomende molen als werktuig en van zijn waarde als landschapsbepalend element.
In afwijking van hetgeen elders in deze regels is bepaald ten aanzien van het bouwen krachtens de overige bestemmingen van deze gronden, gelden voor het bouwen op of in de in deze bestemming begrepen gronden de volgende regels:
H=X/75+0,2*Z
waarin:
H = de toelaatbare bouwhoogte in meters (gemeten vanaf het peil ter plaatse van de molen)
X = de afstand in meters vanaf het bouwwerk tot de wieken van de molen
Z = askophoogte (helft van de vlucht van de wieken + belthoogte)
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in 33.3.2, met dien verstande dat:
Op de gronden ter plaatse van de aanduiding 'veiligheidszone - magneetveld' mogen, ongeacht het bepaalde in de afzonderlijke bestemmingen, geen stralingsgevoelige objecten worden gerealiseerd.
Indien niet op grond van een andere bepaling van deze regels een omgevingsvergunning kan worden verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan en geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden en bouwwerken, is het bevoegd gezag bevoegd een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van de desbetreffende regels van het plan voor:
met dien verstande dat het bepaalde in lid 33.2, 33.3 en 33.5 in acht moet worden genomen.
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van verduurzamingsmaatregelen:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, het plan te wijzigen door:
Bij de toetsing van het verlenen van omgevingsvergunningen voor het afwijken en het wijzigen van het plan, dienen onderstaande criteria mede als toetsingskader te worden gebruikt:
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan 'Woongebieden Kom Uden 2022' van de gemeente Maashorst.