direct naar inhoud van Inhoudsopgave
Meerburgerpolder Zuid
Inhoudsopgave
Plan:
Meerburgerpolder Zuid
Status:
voorontwerp
Plantype:
bestemmingsplan
IMRO-idn:
NL.IMRO.0638.BP00006-VOW1
Toelichting
Regels
Begin
Vorige
Volgende
Omhoog
Inhoudsopgave
Toelichting
Hoofdstuk 1 Inleiding
1.1 Aanleiding
1.2 Ligging plangebied
1.3 Doel van het plan
1.4 Vigerende regelingen
1.5 Planproces
1.6 Planvorm
1.7 Leeswijzer
Hoofdstuk 2 Beleidskader
2.1 Rijksbeleid
2.2 Provinciaal en regionaal beleid
2.3 Gemeentelijk beleid
2.4 Conclusie
Hoofdstuk 3 Gebiedsvisie
3.1 Beschrijving plangebied
3.2 Gebiedsvisie
3.2.1 Stedenbouwkundige Visie Verde Vista Meerburg
3.2.2 Deelgebied Zuid: de A4-blokken
3.2.3 Verkeersinfrastructuur
Hoofdstuk 4 Juridische planbeschrijving
4.1 Algemeen
4.2 Planvorm
4.3 Regels
4.3.1 Inleidende regels
4.3.2 Bestemmingsregels
4.3.3 Algemene regels
4.3.4 Overgangs- en slotregels
Hoofdstuk 5 Archeologie
Hoofdstuk 6 Ecologie
Hoofdstuk 7 Milieu
7.1 Bedrijvigheid
7.1.1 Normstelling en beleid
7.1.2 Onderzoek Barre Polder (Heineken)
7.1.3 Onderzoek bedrijventerrein Grote Polder
7.1.4 Onderzoek sportvelden
7.1.5 Conclusie
7.2 Bodemkwaliteit
7.3 Duurzaamheid
7.4 Externe veiligheid
7.5 Geluidshinder
7.5.1 Wegverkeerslawaai
7.5.2 Spoorweglawaai
7.6 Luchtkwaliteit
7.7 Planologisch relevante leidingen
Hoofdstuk 8 Water
Hoofdstuk 9 Milieueffectrapportage
9.1 Toetsingskader
9.2 Onderzoek en conclusies
Hoofdstuk 10 Uitvoerbaarheid
10.1 Financiële uitvoerbaarheid
10.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid
Hoofdstuk 11 Overleg ex artikel 3.1.1 Bro
Bijlagen bij toelichting
Bijlage 1 Archeologisch onderzoek
Bijlage 2 Bureauonderzoek ecologie
Bijlage 3 Veldonderzoek Ecologie 2011
Bijlage 4 Veldonderzoek Ecologie 2012
Bijlage 5 Externe veiligheid N11
Bijlage 6 Verantwoording groepsrisico
Bijlage 7 Akoestisch onderzoek
Bijlage 8 Waterplan
Regels
Hoofdstuk 1 Inleidende regels
Artikel 1 Begrippen
1.1 plan
1.2 bestemmingsplan
1.3 aanduiding
1.4 aanduidingsgrens
1.5 aan-huis-gebonden beroep
1.6 bebouwing
1.7 bedrijf
1.8 bedrijfsvloeroppervlakte
1.9 bestemmingsgrens
1.10 bestemmingsvlak
1.11 bevoegd gezag
1.12 bouwen
1.13 bouwgrens
1.14 bouwmarkt
1.15 bouwperceel
1.16 bouwperceelgrens
1.17 bouwvlak
1.18 bouwwerk
1.19 café
1.20 care
1.21 CROW-norm
1.22 detailhandel
1.23 dienstverlening
1.24 discotheek of dancing
1.25 dove gevel
1.26 gebouw
1.27 geluidsgevoelige objecten
1.28 grootschalige detailhandel
1.29 hoofdgebouw
1.30 horeca
1.31 hotel
1.32 kantoor
1.33 kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten
1.34 leisure
1.35 NEN
1.36 nutsvoorzieningen
1.37 overkapping
1.38 peil
1.39 praktijkruimte
1.40 restaurant
1.41 Staat van Horeca-activiteiten
1.42 voorgevel
1.43 zorgpraktijk
Artikel 2 Wijze van meten
2.1 afstand
2.2 bouwhoogte van een bouwwerk
2.3 breedte, lengte en diepte van een gebouw
2.4 bruto vloeroppervlak
2.5 oppervlakte van een bouwwerk
Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels
Artikel 3 Gemengd
3.1 Bestemmingsomschrijving
3.2 Bouwregels
3.2.1 Gebouwen
3.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde
3.3 Afwijken van de bouwregels
3.4 Specifieke gebruiksregels
3.4.1 Programma
3.4.2 Geluidsluwe gevel
3.4.3 Parkeren
3.4.4 Ontsluiting
3.4.5 Milieucategorie horecabedrijven
3.4.6 Beroep-aan-huis en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten
3.4.7 Overige gebruiksregels
3.5 Afwijken van de gebruiksregels
Artikel 4 Verkeer - Verblijfsgebied
4.1 Bestemmingsomschrijving
4.2 Bouwregels
Artikel 5 Leiding - Gas
5.1 Bestemmingsomschrijving
5.2 Bouwregels
5.3 Afwijken van de bouwregels
5.4 Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden
5.4.1 Uitvoeringsverbod zonder omgevingsvergunning
5.4.2 Uitzonderingen op het uitvoeringsverbod
5.4.3 Voorwaarden voor een omgevingsvergunning
Hoofdstuk 3 Algemene regels
Artikel 6 Antidubbeltelregel
Artikel 7 Algemene bouwregels
Artikel 8 Algemene gebruiksregels
Artikel 9 Uitsluiting aanvullende werking bouwverordening
Artikel 10 Werking wettelijke regelingen
Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels
Artikel 11 Overgangsrecht
11.1 Overgangsrecht bouwwerken
11.2 Overgangsrecht gebruik
Artikel 12 Slotregel
Bijlagen
Bijlage 1 Staat van Horeca-activiteiten