Plan: | bestemmingsplan Clinge |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0677.bpclinge-001O |
Een aan een hoofdgebouw gebouwd gebouw dat in bouwkundig opzicht te onderscheiden is van het hoofdgebouw.
Een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.
Grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.
Een achter de voorgevel van een woning of andere gebouw gelegen al of niet omheind stuk grond, in ruimtelijk opzicht direct behorende bij, in functioneel opzicht ten dienste van, en in feitelijk opzicht direct aansluitend aan een woning of een ander gebouw, dat in beginsel behoort tot de kavel(s) waarop de woning of een ander gebouw is geplaatst, zoals dat blijkt uit de kadastrale gegevens.
Administratief, juridisch
administratieconsulent advocatenkantoor accountant autorijschool bankfiliaal belastingconsulent gerechtsdeurwaarder incassobureau juridisch adviseur makelaar notaris organisatieadviseur raadgevend adviseur reclamebureau reisbureau registeraccountant tolkvertaler uitzendbureau verzekeringskantoor vergelijkbare activiteiten Ambachtelijk, technisch bloemschikker bouwkundig architect computerservice glazenwasser goud- en zilversmid |
hoedenmaker instrumentenmaker kaarsenmaker kledingatelier klompenmaker koeriersdienst loodgieter lijstenmaker meubelmaker muziekinstrumentenmaker pottenbakker reparatie consumentenartikelen webshop wasserette zadelmaker vergelijkbare activiteiten Kunstzinnig decorateur interieurarchitect fotograaf kunstenaar redacteur stedenbouwkundige tuin- en landschapsarchitect vergelijkbare activiteiten |
Medisch, sociaal, therapeutisch
alternatieve genezer arts cesar/mensendieck dierenarts fysiotherapeut huidtherapeut logopedist kliniek medisch specialist oefentherapeut orthopedagoog pedagoog psycholoog tandarts verloskundige vergelijkbare activiteiten Verzorgend badhuis hondentrimmer kapsalon nagelstudio pedicure prothesemaker schoonheidsinstituut traiteur vergelijkbare activiteiten |
Een bedrijf gericht op het voortbrengen van agrarische producten door middel van het telen of veredelen van gewassen en/of het houden of fokken van vee, pluimvee of pelsdieren, nader te onderscheiden in:
Onderzoek verricht door of namens de gemeente, door een dienst, bedrijf of instelling erkend door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).
Archeologisch vooronderzoek kan bestaan uit locatiegericht bureauonderzoek, booronderzoek, geofysisch prospectieonderzoek, het graven van proefsleuven of een combinatie daarvan. De verschillende vormen van archeologisch onderzoek worden verricht door een erkende partij en uitgevoerd volgens de desbetreffende specificaties in de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA). De resultaten van het onderzoek worden weergegeven en geïnterpreteerd in een rapport. Op basis daarvan beoordeelt de gemeente of een omgevingsvergunning kan worden verleend.
De aan een gebied toegekende waarde in verband met de in dat gebied aanwezige archeologische sporen en relicten.
Eén of meer gebouwen en/of bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
erfgebied alsmede de grond onder het hoofdgebouw, uitgezonderd de grond onder het oorspronkelijk hoofdgebouw.
Een in de regels aangegeven percentage, dat de grootte van het bouwperceel/bouwvlak aangeeft dat maximaal mag worden bebouwd.
Een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten, aan huis gebonden beroepen daaronder niet begrepen, onderscheiden in de categorieën volgens de Staat van Bedrijfsactiviteiten Bedrijventerreinen of Staat van Bedrijfsactiviteiten Functiemenging.
Een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten, aan huis gebonden beroepen daaronder niet begrepen, onderscheiden in de categorieën volgens de Staat van Bedrijfsactiviteiten Bedrijventerreinen.
Een inrichting of instelling gericht op het bedrijfsmatig voortbrengen, vervaardigen, bewerken, opslaan, installeren en/of herstellen van goederen dan wel het bedrijfsmatig verlenen van diensten, aan huis gebonden beroepen daaronder niet begrepen, onderscheiden in de categorieën volgens de Staat van Bedrijfsactiviteiten Functiemenging.
De totale vloeroppervlakte van kantoren, winkels of bedrijven met inbegrip van de daartoe behorende magazijnen en overige dienstruimten.
Een woning in of bij een gebouw of op een terrein, die slechts is bestemd voor bewoning door het huishouden van een persoon, wiens huisvesting daar noodzakelijk is, gelet op de bestemming van het gebouw of het terrein. Onder een bedrijfswoning wordt tevens een woonwerkwoning verstaan.
Het qua aard en omvang beperkt verstrekken van dranken en etenswaren voor gebruik ter plaatse als ondergeschikte activiteit in direct verband met andere ter plaatse toegestane hoofdactiviteiten (niet zijnde horeca).
een bestaand bedrijf dat op een perceel aanwezig is op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, zoals dit blijkt uit:
een bouwwerk dat op een perceel aanwezig is op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, zoals dit blijkt uit:
een gebouw dat op een perceel aanwezig is op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, zoals dit blijkt uit:
een bestaand gebouw of gedeelte daarvan, dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de geldende of toekomstige bestemming van een perceel en, indien meer gebouwen op het perceel aanwezig zijn, gelet op die bestemming het belangrijkst is.
een bedrijfswoning die op een perceel aanwezig is op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, zoals dit blijkt uit:
een functie die op een perceel aanwezig is op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, zoals dit blijkt uit:
De grens van een functievlak.
De geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0677.bpcling-001O met de bijbehorende regels.
Een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.
het bevoegd gezag zoals bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.
Categorie A | Categorie B |
bermen beplanting erven groenvoorzieningen kunstwerken laad- en losruimte nutsvoorzieningen oeververbindingen (bruggen en duikers) parkeervoorzieningen speelvoorzieningen straatmeubilair tuinen voet- en rijwielpaden waterlopen en waterpartijen erftoegangswegen vergelijkbare terreinen |
bermen beplanting erven groenvoorzieningen kunstwerken laad- en losruimte nutsvoorzieningen oeververbindingen (bruggen en duikers) parkeervoorzieningen speelvoorzieningen straatmeubilair tuinen voet- en rijwielpaden waterlopen en waterpartijen wegen vergelijkbare terreinen |
Een vrijstaand gebouw dat in functioneel en bouwkundig opzicht ondergeschikt is aan een op hetzelfde bouwperceel gelegen hoofdgebouw.
Een woonvorm die niet op één lijn te stellen is met een huishouden, omdat er geen sprake is van onderlinge verbondenheid en continuïteit in de samenstelling van de groep en omdat de bewoners zijn aangewezen op noodzakelijke en aanwezige permanente begeleiding en/of therapie ter plaatse of in de directe omgeving.
Het plegen van ingrepen die de bestemming van de grond veranderen en/of waardoor het grondwaterpeil verandert of het uitvoeren van grondbewerkingen.
Het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
De grens van een bouwvlak.
Een boven het peil gelegen en doorlopend gedeelte van een gebouw, dat door op gelijke of bij benadering gelijke hoogte liggende vloeren of balklagen binnenwerks is begrensd, zulks met inbegrip van de begane grond en met uitsluiting van onderbouw en zolder.
Een aaneengesloten stuk grond, waarop ingevolge de regels, bij elkaar behorende bebouwing is toegelaten.
De grens van een bouwperceel.
Een geometrisch bepaald vlak, waarmee de gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, zijn toegelaten.
Elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct, hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.
Vuurwerk dat is bestemd voor particulier gebruik.
Het bedrijfsmatig verrichten van activiteiten gericht op spel, vermaak en ontspanning, onderscheiden in de volgende categorieën:
Categorie A | Categorie B | Categorie C | |
amusementshal atelier creativiteitscentrum kantine museum sauna speelterrein viskwekerij volkstuin wellness vergelijkbare activiteiten |
balletschool bowlingbaan dansschool kinderboerderij muziekschool speeltuin studio vergelijkbare activiteiten |
bioscoop concertzaal evenementenhal hondendressuur schouwburg theater vergelijkbare activiteiten |
Een door het college van Burgemeester en Wethouders aan te wijzen onafhankelijke en gekwalificeerde deskundige of commissie van deskundigen op het gebied van archeologie.
Het bedrijfsmatig te koop aanbieden, waaronder begrepen de uitstalling ten verkoop, het verkopen, verhuren en leveren van goederen aan personen die die goederen kopen of huren voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit.
Het bedrijfsmatig verlenen van diensten, waarbij het publiek rechtstreeks (al dan niet via een balie) te woord wordt gestaan en geholpen, onderscheiden in de volgende categorieën:
Categorie A | Categorie B | |||
Administratief, juridisch
administratieconsulent advocatenkantoor accountant autorijschool bankfiliaal belastingconsulent belwinkel gerechtsdeurwaarder incassobureau internetwinkel juridisch adviseur makelaar notaris organisatieadviseur raadgevend adviseur reclamebureau reisbureau registeraccountant tolkvertaler uitzendbureau verzekeringskantoor vergelijkbare activiteiten Ambachtelijk, technisch bloemschikker bouwkundig architect computerservice glazenwasser |
goud- en zilversmid hoedenmaker instrumentenmaker kaarsenmaker kledingatelier klompenmaker koeriersdienst loodgieter lijstenmaker meubelmaker muziekinstrumentenmakerpottenbakker reparatie consumenten- artikelen webshop wasserette zadelmaker vergelijkbare activiteiten Kunstzinnig decorateur interieurarchitect fotograaf kunstenaar redacteur stedenbouwkundige tuin- en landschapsarchitect vergelijkbare activiteiten |
Medisch, sociaal, therapeutisch
alternatieve genezer arts cesar/mensendieck dierenarts fysiotherapeut huidtherapeut logopedist kliniek medisch specialist oefentherapeut orthopedagoog pedagoog psycholoog tandarts verloskundige vergelijkbare activiteiten Verzorgend badhuis hondentrimmer kapsalon nagelstudio pedicure prothesemaker schoonheidsinstituut traiteur vergelijkbare activiteiten |
cateringbedrijf post- en koeriers- bedrijf taxibedrijf vergelijkbare activiteiten |
Erf achter de lijn die het hoofdgebouw doorkruist op 1 m achter de voorkant.
Een dienst, bedrijf of instelling, erkend door Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en werkend volgens de specificaties van de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie.
Het geheel van al dan niet incidentele dan wel al dan niet kortdurende, maar wel tijdelijke activiteiten, dat plaatsvindt bij een voor publiek toegankelijke gebeurtenis, zoals een feest, kermis, optocht, braderie, wedstrijd of andere bijeenkomst tot ontspanning of vermaak, of een vertoning, voorstelling of herdenking, waarbij het schenken van alcoholische dranken is toegestaan.
Een functie in een hoofdgebouw anders dan wonen, zoals detailhandel, dienstverlening, horeca, maar niet parkeren, water of wegen.
Elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt.
Een inrichting, bij welke ingevolge de Omgevingswet rondom het terrein van vestiging in een bestemmingsplan een geluidszone moet worden vastgesteld.
De als zodanig aangegeven lijn, waar de voorgevel van een hoofdgebouw op moet zijn georiënteerd.
Detailhandel die vanwege de omvang van het bedrijf plaatsvindt buiten de reguliere winkelcentra, niet behorend tot de foodsector zoals een supermarkt.
Een gebouw dat op een bouwperceel door zijn constructie of afmetingen als belangrijkste bouwwerk valt aan te merken.
Het bedrijfsmatig verstrekken van ter plaatse te nuttigen voedsel en dranken, het bedrijfsmatig exploiteren van zaalaccommodatie en/of het bedrijfsmatig verstrekken van nachtverblijf, onderscheiden in de volgende categorieën:
Categorie A | lichte horeca | ||
overwegend overdag en 's avonds zijn geopend. | A1. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca | A2. Overige lichte horeca | A3. Bedrijven met een relatief grote verkeersaantrekkende werking |
Horecabedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend overdag en 's avonds zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van etenswaren, maaltijden en dranken, al dan niet in combinatie met het verstrekken van logies. Hierdoor kunnen zij slechts beperkte hinder voor de omgeving met zich meebrengen. |
broodjeszaak cafetaria crêperie croissanterie koffiebar lunchroom snackbar theehuis ijssalon Vergelijkbare horecabedrijven |
bed & breakfast bistro eetcafé grillroom hotel hotel-restaurant kookstudio pannenkoekenhuis pension poffertjeszaak restaurant (zonder bezorg- en/of afhaalservice) shoarmazaak wijn- of whiskyproeverij vergelijkbare horecabedrijven |
bedrijven genoemd onder A1 en A2 met een vloeroppervlak van meer dan 400 m² restaurant met bezorg- en/of afhaalservice vergelijkbare horecabedrijven |
Categorie B | middelzware horeca | Categorie C | zware horeca |
Bedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, overwegend ook delen van de nacht zijn geopend. Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van dranken, al dan niet in combinatie met het verstrekken van etenswaren en maaltijden. Hierdoor kunnen zij aanzienlijke hinder voor de omgeving met zich meebrengen. |
bedrijven uit categorie A die gelet op de aard van hun omgeving ook delen van de nacht geopend zijn bar bierhuis biljartcentrum café café-restaurant pub vergelijkbare horecabedrijven |
bedrijven die, gelet op hun activiteiten en de aard van de omgeving, voor een goed functioneren ook 's nachts geopend zijn Dit hoofdzakelijk voor de verstrekking van dranken, al dan niet in combinatie met het verstrekken van etenswaren en maaltijden, die tevens een groot aantal bezoekers aantrekken. Hierdoor kunnen zij grote hinder voor de omgeving met zich meebrengen. |
café-bardancing dancing discotheek nachtclub zalenverhuur/partycentrum (regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek-/ dansevenementen) vergelijkbare horecabedrijven |
De bewoning door een persoon of meerdere personen in de vorm van een vast samenlevingsverband, niet zijnde bijzondere woonvorm, kamerverhuur of logies voor arbeidsmigranten, van een woning.
Huisvesting in of bij een woning van één huishouden van maximaal twee personen, van wie ten minste één persoon mantelzorg verleent aan of ontvangt van een bewoner van de woning.
Een kabel is een geheel van geleiders welke voorzien is van één manteling en bestemd is voor transport van energie of data.
het bedrijfsmatig (nacht)verblijf aanbieden, waarbij het kenmerk is dat de kamerhuurder ter plaatse het hoofdverblijf heeft.
Het bedrijfsmatig verlenen van diensten waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen.
Bouwwerken geen gebouwen zijnde van weg- en waterbouwkundige aard, zoals bruggen, viaducten, duikers, keerwanden, beschoeiingen, kademuren en dergelijke.
Een door het bevoegd gezag akkoord bevonden onafhankelijke deskundige of onafhankelijke commissie van deskundigen op het gebied van landschap en natuur.
Het bedrijfsmatig verblijf en/of nachtverblijf (altijd voor meerdere nachten) aanbieden, waarbij de betreffende persoon het hoofdverblijf elders heeft, waarbij geen sprake is van continuïteit in de samenstelling ervan en onderlinge verbondenheid, ongeacht of arbeidsmigranten hetzelfde werk verrichten, dezelfde nationaliteit delen en gezamenlijk de huishouding doen.
Educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele en levensbeschouwelijke voorzieningen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening en kinderopvang, alsook ondergeschikte detailhandel en horecabedrijf ten dienste van deze voorzieningen, onderscheiden in de volgende categorieën:
Categorie A | Categorie B | ||
bibliotheek consultatiebureau dagverblijf jeugdopvang kleinschalige voorziening voor geloofsgemeenschap kliniek medische praktijk |
openbare dienstverlening sociale dienstverlening therapeutische praktijk vergelijkbare activiteiten |
asielzoekerscentrum begraafplaats buurthuis clubhuis dierenasiel dierenpension justitiële inrichting kerk kinderdagopvang |
multifunctionele accommodatie school uitvaartcentrum verpleeghuis zorginstelling vergelijkbare activiteiten |
Intensieve zorg of ondersteuning, die niet in het kader van een hulpverlenend beroep wordt geboden aan een hulpbehoevende, ten behoeve van zelfredzaamheid of participatie, rechtstreeks voortvloeiend uit een tussen personen bestaande sociale relatie, die de gebruikelijke hulp van huisgenoten voor elkaar overstijgt, en waarvan de behoefte met een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of andere door de gemeente aangewezen sociaal-medisch adviseur kan worden aangetoond.
Een door het bevoegd gezag aan te wijzen onafhankelijke deskundige of onafhankelijke commissie van deskundigen op het gebied van milieu.
Een door college van Burgemeester en Wethouders aangewezen commissie die op het gebied van de monumentenzorg de burgemeester en wethouders adviseert over aanvragen om vergunning. Van de commissie maken geen deel uit leden van burgemeester en wethouders. Binnen de commissie zijn enkele leden deskundig op het gebied van de monumentenzorg.
Een (gedeelte van) een bouwwerk, waarvan de bovenkant van de vloer is gelegen op ten minste 1,75 meter beneden peil.
De ontsluiting van een archeologische vindplaats met als doel de informatie te verzamelen en vast te leggen die nodig is voor het beantwoorden van de in het Programma van Eisen verwoorde onderzoeksvra(a)g(en) en het behalen van de onderzoeksdoelstellingen. Opgravingen worden verricht door een erkende partij, beschikkend over een opgravingsvergunning ex artikel 45 van de Monumentenwet en uitgevoerd volgens de desbetreffende specificatie in de Kwaliteitsnorm voor de Nederlandse Archeologie (KNA).
Een bouwwerk, geen gebouw zijnde, zonder eigen wanden dat aan tenminste een deel van één zijde een gesloten wand kent, waaronder begrepen een carport.
Detailhandel in de volgende categorieën:
Het bestemmingsplan 'bestemmingsplan Clinge' van de gemeente 'Hulst'.
Detailhandel in goederen die ter plaatse worden vervaardigd, gerepareerd en/of toegepast in het productieproces, waarbij de detailhandelsfunctie ondergeschikt is aan de productiefunctie.
Het zich beschikbaar stellen tot het verrichten van seksuele handelingen met een ander tegen vergoeding.
Bedrijven zoals bedoeld in artikel 2 lid 1 van het Besluit externe veiligheid inrichtingen.
De voor het publiek toegankelijke, besloten ruimte waarin bedrijfsmatig, of in een omvang alsof zij bedrijfsmatig was, seksuele handelingen worden verricht, of vertoningen van erotisch-pornografische aard plaatsvinden. Onder een seksinrichting worden in elk geval verstaan: een seksbioscoop, seksautomatenhal, sekstheater, een parenclub, of een prostitutiebedrijf, waaronder begrepen een erotische massagesalon, al dan niet in combinatie met elkaar.
Dagrecreatieve sportactiviteiten en sportactiviteiten, onderscheiden in de volgende categorieën:
Categorie A | Categorie B | Categorie C | |||
kantine vergelijkbare activiteiten |
gymnastiekzaal fitnesscentrum skeelerbaan sportschool squashcentrum |
tennisbaan niet verlicht veldsportcomplex niet verlicht vergelijkbare activiteiten |
manege skelter- en -kartbaan binnen sporthal tennisbaan verlicht tennishal |
veldsportcomplex verlicht zwembad overdekt vergelijkbare activiteiten |
Een woning die onderdeel uitmaakt van een blok van twee aaneengebouwde woningen.
De oppervlakte van de vloer van een hoofdgebouw op de begane grond.
Een naar de openbare weg en/of fiets- en voetpad toegekeerde gevel van een hoofdgebouw.
De naar de weg gekeerde bouwgrens; indien meerdere bouwgrenzen naar de weg gekeerd zijn, wijst het bevoegd gezag een voorste bouwgrens aan.
Voorzieningen ten behoeve van het op het openbare net aangesloten nutsvoorziening, riolering, het telecommunicatieverkeer, een oplaadpunt, het openbaar vervoer en/of het wegverkeer.
Waterhuishoudkundige voorzieningen zijn voorzieningen die nodig zijn ten behoeve van een goede wateraanvoer, waterafvoer, waterberging en waterkwaliteit.
De hoogte (het niveau) van de waterspiegel gemeten naar NAP op het moment van aanvraag van de vergunning, afwijking of bestemmingswijziging. Dit kan betrekking hebben op zowel oppervlaktewater als grondwater.
In overwegende mate opslag- en distributie van goederen gecombineerd met detailhandel dat hoofdzakelijk via internet plaats en de locatie ondergeschikt gebruikt wordt voor het afhalen, afrekenen en uitstallen van producten, zonder dat dit nadelige invloed heeft op de normale afwikkeling van het verkeer en of een onevenredige toename in de parkeerbehoefte tot gevolg heeft.
Indien en voor zover in deze regels wordt verwezen naar wettelijke regelingen c.q. verordeningen e.d., dienen deze regelingen te worden gelezen zoals deze luiden op het tijdstip van de tervisielegging van het ontwerpplan, tenzij anders bepaald.
Archeologische resten die vanuit nationaal oogpunt behouden dienen te blijven en derhalve als monument beschermd zijn ingevolge art. 3 van de Monumentenwet of waar deze wordt voorbereid. De wettelijke bescherming verbiedt hier de meeste bodemverstorende activiteiten, tenzij de Minister van OCW hiervoor vooraf vergunning verleent.
De totale in een winkel voorkomende vloeroppervlakte van alle bouwlagen en van ruimten welke rechtstreeks toebedeeld en ten dienste staan voor de uitstalling en verkoop van detailhandelsartikelen en voor het publiek zichtbaar en toegankelijk zijn, inclusief de vloeroppervlakte van de etalage, vitrine, toonbank- en kassaruimte (en de loopruimte van het personeel daarachter), schappen, paskamers, ruimten voor winkelwagentjes en lege dozen evenals de vloeroppervlakte van entresols (met voor klanten voldoende hoogte). Hieronder wordt niet begrepen de uitsluitend voor het personeel bedoelde (dienst)ruimten en de ruimten die betrekking hebben op bedrijfskantoor, portiek, ambacht en reparatie activiteiten, verwerken van bestellingen, opslag, magazijn, sanitair, keuken en distributieruimte.
Een gebouw of een zelfstandig gedeelte van een gebouw, bestaande uit een hoofdgebouw al dan niet met aan- en uitbouwen, dat bedoeld is voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden.
Een woning in of bij een gebouw of op een terrein, behorend bij een bedrijf op hetzelfde perceel, waarbij de bewoner daadwerkelijk en duurzaam bij de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf is betrokken.
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
Langs het dakvlak ten opzichte van het horizontale vlak.
Vanaf het peil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel.
Tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidingsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.
Vanaf het peil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk, geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen.
Tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk.
Tussen de grens van het bouwperceel en een bepaald punt van het bouwwerk, waar die afstand het kortst is.
Vanaf het bouwkundig peil tot het diepste punt van het bouwwerk, de fundering niet meegerekend.
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie, met in achtneming van de volgende regels:
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Functies |
Categorie |
Specificatie |
Lid 3.3 van toepassing, sublid |
||
1. bedrijf bedrijventerrein | 1 - 2 - 3.1 | of eenzelfde bedrijf | a - b - c | ||
2. bedrijfswoning | uitsluitend een bestaande bedrijfswoning | a - b -c | |||
3. cultuur en ontspanning | A - B | a - b - c | |||
4. detailhandel | uitsluitend kringloopverkoop en vergelijkbare detailhandel | a - b - c | |||
5. dienstverlening | A - B | a - b - c | |||
6. kantoor | a - b - c | ||||
7. maatschappelijk | A | a - b - c | |||
8. sport | A - B - C | a - b - c | |||
9. webshops | maximaal 50 m² per bedrijf; 15%vloeroppervlak | a - b - c | |||
10. bijbehorende terreinen | A | a - b - c |
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw |
1a. de afstand tot de voorste perceelsgrens | minimaal | 5 m |
1b. de afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen | minimaal | 0 m of 3 m |
2a. de goothoogte | maximaal | 10 m |
2b. de bouwhoogte | maximaal | 10 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 75% |
Een bestaande bedrijfswoning mag worden uitgebreid of vervangen door een nieuw hoofdgebouw, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Hoofdgebouw |
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens niet verkleinen en in ieder geval | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot zijdelingse perceelsgrens | minimaal | 2,5 m |
2a. de goothoogte van grondgebonden woningen | maximaal | 7 m |
2b. de bouwhoogte van grondgebonden woningen | maximaal | 12 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 225 m2 |
4. de diepte van een hoofdgebouw van een vrijstaande woning | maximaal | 15 m |
Voor aan-, uit- en bijgebouwen bij een bedrijfswoning gelden de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Aan-, uit- en bijgebouw |
1a. de afstand tot de voorgevel | minimaal | 1 m |
1b. de afstand tot de perceelsgrens | minimaal | 0 m of 1 m |
2a. de goothoogte binnen 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 5 m en 0,3 m boven bovenkant scheidingsconstructie met 2e bouwlaag hoofdgebouw en niet hoger dan hoofdgebouw |
2b. de goothoogte buiten 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte | maximaal | 7,50 m |
2d. de dakhelling | minimaal | 300 |
2e. de dakhelling | maximaal | 550 |
3a. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2 per perceel | maximaal | 50% |
3b. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 100 m2 en kleiner of gelijk aan 300 m2 | maximaal | 50 m2 + 10% deel bebouwingsgebied groter dan 100 m2 |
3c. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 300 m2 | maximaal | 90 m2 + 20% deel bebouwingsgebied groter dan 300 m2 en maximaal 150 m2 |
4. Oppervlakte uitbouwen en erkers is aanvullend artikel 12.3 van toepassing. |
In aanvulling op het bepaalde in lid 3.1 zijn voor het gebruik en bouwen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 3.1 voor het toelaten van bedrijven uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in de Staat van Bedrijfsactiviteiten Bedrijventerreinen zijn genoemd, mits het bedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 3.1 voor het toelaten van functies uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in artikel 1 zijn genoemd, mits de functie naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie.
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Functies | Categorie | Specificatie |
Lid 4.3 van toepassing, sublid |
||
1. bedrijf functiemenging | A - B1 -B2 - C | of eenzelfde bedrijf alleen op locatie bestaand bedrijf |
a t/m e | ||
2. cultuur en ontspanning | A - B | a - b - c | |||
3. detailhandel | a - b - c | ||||
4. dienstverlening | A - B | a - b - c | |||
5. horeca | A - B | categorie B maximaal 4 percelen | a - b - c | ||
6. kantoor | a - b - c | ||||
7. maatschappelijk | A | a - b - c | |||
8. sport | A - B | a - b - c | |||
9. webshops | maximaal 50 m² per bedrijf; 15%vloeroppervlak | a - b - c | |||
10. wonen | activiteiten aan huis maximaal 25% vloeroppervlak woning | a - b - c | |||
11. bijbehorende terreinen | A | a - b - c |
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw |
1a. de afstand tot de voorste perceelsgrens van het gebouw dat vooraan staat, niet verkleinen en in ieder geval ten minste één gebouw | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen | maximaal | 0 m of 3 m |
2a. de goothoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
2b. de goothoogte op meer dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 12 m |
2d. de bouwhoogte op meer dan 15 m voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 70% |
Een bestaand hoofdgebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw hoofdgebouw of een nieuw hoofdgebouw is toegestaan, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Hoofdgebouw |
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens niet verkleinen en in ieder geval | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij vrijstaande woning | minimaal | 2,5 m |
1c. de afstand tot één van de zijdelingse perceelsgrenzen bij twee aaneen gebouwde woning | minimaal | 2,5 m |
2a. de goothoogte van grondgebonden woning | maximaal | 7 m |
2b. de bouwhoogte van grondgebonden woning | maximaal | 12 m |
2c. de bouwhoogte van gestapelde woning | maximaal | 12 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 50% en 225 m2 |
4a. de diepte van een hoofdgebouw vrijstaande woning | maximaal | 15 m |
4b. de diepte van een hoofdgebouw twee aaneen gebouwde woning | maximaal | 12 m |
4c. de diepte van een hoofdgebouw aaneen gebouwde woning | maximaal | 10 m |
4d. de diepte van een hoofdgebouw gestapelde woning | maximaal | 15 m |
Voor aan-, uit- en bijgebouwen bij een woning gelden de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Aan-, uit- en bijgebouw |
1a. de afstand tot de voorgevel | minimaal | 1 m |
1b. de afstand tot de perceelsgrens | minimaal | 0 m of 1 m |
2a. de goothoogte binnen 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 5 m en 0,3 m boven bovenkant scheidingsconstructie met 2e bouwlaag hoofdgebouw en niet hoger dan hoofdgebouw |
2b. de goothoogte buiten 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte | maximaal | 7,50 m |
2d. de dakhelling | minimaal | 300 |
2e. de dakhelling | maximaal | 550 |
3a. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2 per perceel | maximaal | 50% |
3b. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 100 m2 en kleiner of gelijk aan 300 m2 | maximaal | 50 m2 + 10% deel bebouwingsgebied groter dan 100 m2 |
3c. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 300 m2 | maximaal | 90 m2 + 20% deel bebouwingsgebied groter dan 300 m2 en maximaal 150 m2 |
4. Oppervlakte uitbouwen en erkers is aanvullend artikel 12.3 van toepassing. |
Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Bouwhoogte |
1a. erf- en terreinafscheidingen tussen voorgevel en voorste hoofdgebouw en openbare weg | maximaal | 1 m |
1b. erf- en terreinafscheiding elders | maximaal | 2 m |
2. pergola's | maximaal | 2,75 m |
3. speelvoorzieningen | maximaal | 3 m |
4. overkappingen | maximaal | 3 m |
5. bewegwijzering, lichtmasten en overige masten | maximaal | 12 m |
6a. overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde in openbaar gebied | maximaal | 5 m |
6b. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde elders | maximaal | 1 m |
In aanvulling op het bepaalde in lid 4.1 zijn voor het gebruik en bouwen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 4.1 voor het toelaten van bedrijven uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in de Staat van Bedrijfsactiviteiten Functiemenging zijn genoemd, mits het bedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 4.1 voor het toelaten van functies uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in artikel 1 zijn genoemd, mits de functie naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemming ter plaatse van 'wetgevingszone - wijzigingsgebied - 1' wijzigen ten behoeve van:
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie.
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden uitgebreid of vervangen door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw |
1a. de afstand tot de voorste perceelsgrens | minimaal | 5 m |
2a. de goothoogte | maximaal | 4 m |
2b. de bouwhoogte | maximaal | 7 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 50 m2 |
Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Bouwhoogte |
1a. erf- en terreinafscheidingen tussen voorgevel en voorste hoofdgebouw en openbare weg | maximaal | 1 m |
1b. erf- en terreinafscheiding elders | maximaal | 1 m |
2. pergola's | maximaal | 2,75 m |
3. speelvoorzieningen | maximaal | 3 m |
4. overkappingen | maximaal | 3 m |
5. bewegwijzering, lichtmasten en overige masten | maximaal | 12 m |
6a. overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde in openbaar gebied | maximaal | 5 m |
6b. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde elders | maximaal | 1 m |
Het is verboden op of in de gronden met bos en natuur zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken, geen bouwwerken zijnde, of van werkzaamheden, de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren:
Het verbod als bedoeld in 5.3.1 is niet van toepassing op werken of werkzaamheden:
De werken of werkzaamheden als bedoeld in lid 5.3.1 zijn slechts toelaatbaar, indien daardoor de in lid 5.1 genoemde waarden en wezenlijke kenmerken van de gronden:
Het bevoegd gezag wint omtrent deze voorwaarde vooraf schriftelijk advies in bij de landschaps- en natuurbeschermingsdeskundige.
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie.
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Functies |
Categorie |
Specificatie |
Lid 6.3 van toepassing, sublid |
||
1. bedrijf functiemenging | A - B1 - B2 | of eenzelfde bedrijf alleen op locatie bestaand bedrijf |
a t/m e | ||
2. cultuur en ontspanning | A | a - b - c | |||
3. detailhandel | a - b - c | ||||
4. dienstverlening | A - B | a - b - c | |||
5. horeca | A | maximaal 2 percelen | a - b - c | ||
6. kantoor | a - b - c | ||||
7. maatschappelijk | A | a - b - c | |||
8. sport | A | a - b - c | |||
9. webshops | maximaal 50 m² per bedrijf; 15% vloeroppervlak | a - b - c | |||
10. wonen | activiteiten aan huis maximaal 25% vloeroppervlak woning | a - b - c | |||
11. bijbehorende terreinen | A | a - b - c |
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden vervangen of uitgebreid door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw |
1a. de afstand tot de voorste perceelsgrens van het gebouw dat vooraan staat, niet verkleinen en in ieder geval ten minste één gebouw | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen | maximaal | 0 m of 3 m |
2a. de goothoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
2b. de goothoogte op meer dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 12 m |
2d. de bouwhoogte op meer dan 15 m voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 70% |
Een bestaand hoofdgebouw mag worden uitgebreid of vervangen door een nieuw hoofdgebouw of een nieuw hoofdgebouw is toegestaan, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Hoofdgebouw |
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens niet verkleinen en in ieder geval | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij vrijstaande woning | minimaal | 2,5 m |
1c. de afstand tot één van de zijdelingse perceelsgrenzen bij twee aaneen gebouwde woning | minimaal | 2,5 m |
2a. de goothoogte van grondgebonden woning | maximaal | 7 m |
2b. de bouwhoogte van grondgebonden woning | maximaal | 12 m |
2c. de bouwhoogte van gestapelde woning | maximaal | 12 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 50% en 225 m2 |
4a. de diepte van een hoofdgebouw vrijstaande woning | maximaal | 15 m |
4b. de diepte van een hoofdgebouw twee aaneen gebouwde woning | maximaal | 12 m |
4c. de diepte van een hoofdgebouw aaneen gebouwde woning | maximaal | 10 m |
4d. de diepte van een hoofdgebouw gestapelde woning | maximaal | 15 m |
Voor aan-, uit- en bijgebouwen bij een woning gelden de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Aan-, uit- en bijgebouw |
1a. de afstand tot de voorgevel | minimaal | 1 m |
1b. de afstand tot de perceelsgrens | minimaal | 0 m of 1 m |
2a. de goothoogte binnen 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 5 m en 0,3 m boven bovenkant scheidingsconstructie met 2e bouwlaag hoofdgebouw en niet hoger dan hoofdgebouw |
2b. de goothoogte buiten 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte | maximaal | 7,50 m |
2d. de dakhelling | minimaal | 300 |
2e. de dakhelling | maximaal | 550 |
3a. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2 per perceel | maximaal | 50% |
3b. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 100 m2 en kleiner of gelijk aan 300 m2 | maximaal | 50 m2 + 10% deel bebouwingsgebied groter dan 100 m2 |
3c. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 300 m2 | maximaal | 90 m2 + 20% deel bebouwingsgebied groter dan 300 m2 en maximaal 150 m2 |
4. Oppervlakte uitbouwen en erkers is aanvullend artikel 12.3 van toepassing. |
Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Bouwhoogte |
1a. erf- en terreinafscheidingen tussen voorgevel en voorste hoofdgebouw en openbare weg | maximaal | 1 m |
1b. erf- en terreinafscheiding elders | maximaal | 2 m |
2. pergola's | maximaal | 2,75 m |
3. speelvoorzieningen | maximaal | 3 m |
4. overkappingen | maximaal | 3 m |
5. bewegwijzering, lichtmasten en overige masten | maximaal | 12 m |
6a. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde in openbaar gebied | maximaal | 5 m |
6b. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde elders | maximaal | 1 m |
In aanvulling op het bepaalde in lid 6.1 zijn voor het gebruik en bouwen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 6.1 voor het toelaten van bedrijven uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in de Staat van Bedrijfsactiviteiten Functiemenging zijn genoemd, mits het bedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 6.1 voor het toelaten van functies uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in artikel 1 zijn genoemd, mits de functie naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie.
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Functies |
Categorie |
Specificatie |
Lid 7.3 van toepassing, sublid |
||
1. cultuur en ontspanning | A - B | a - b - c | |||
2. dienstverlening | A - B | a - b - c | |||
3. horeca | A | maximaal 2 percelen | a - b - c | ||
4. kantoor | a - b - c | ||||
5. maatschappelijk | A - B | a - b - c | |||
6. sport | A - B - C | a - b - c | |||
7. webshops | maximaal 50 m² per bedrijf ; 15% vloeroppervlak | a - b - c | |||
8. wonen | activiteiten aan huis tot maximaal 25% van vloeroppervlakte woning | a - b - c | |||
9. bijbehorende terreinen | B | a - b - c |
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw |
1a. de afstand tot de voorste perceelsgrens van het gebouw dat vooraan staat, niet verkleinen en in ieder geval ten minste één gebouw | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen | maximaal | 0 m of 3 m |
2a. de goothoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
2b. de goothoogte op meer dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 12 m |
2d. de bouwhoogte op meer dan 15 m voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
3a. de oppervlakte voor sportvoorzieningen | maximaal | 750 m2 |
3b. de oppervlakte voor andere voorzieningen per perceel | maximaal | 70% |
Een bestaand hoofdgebouw mag worden uitgebreid of vervangen door een nieuw hoofdgebouw of een nieuw hoofdgebouw is toegestaan, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Hoofdgebouw |
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens niet verkleinen en in ieder geval | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij vrijstaande woning | minimaal | 2,5 m |
1c. de afstand tot één van de zijdelingse perceelsgrenzen bij twee aaneen gebouwde woning | minimaal | 2,5 m |
2a. de goothoogte van grondgebonden woning | maximaal | 7 m |
2b. de bouwhoogte van grondgebonden woning | maximaal | 12 m |
2c. de bouwhoogte van gestapelde woning | maximaal | 12 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 50% en 225 m2 |
4a. de diepte van een hoofdgebouw vrijstaande woning | maximaal | 15 m |
4b. de diepte van een hoofdgebouw twee aaneen gebouwde woning | maximaal | 12 m |
4c. de diepte van een hoofdgebouw aaneen gebouwde woning | maximaal | 10 m |
4d. de diepte van een hoofdgebouw gestapelde woning | maximaal | 15 m |
Voor aan-, uit- en bijgebouwen bij een woning gelden de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Aan-, uit- en bijgebouw |
1a. de afstand tot de voorgevel | minimaal | 1 m |
1b. de afstand tot de perceelsgrens | minimaal | 0 m of 1 m |
2a. de goothoogte binnen 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 5 m en 0,3 m boven bovenkant scheidingsconstructie met 2e bouwlaag hoofdgebouw en niet hoger dan hoofdgebouw |
2b. de goothoogte buiten 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte | maximaal | 7,50 m |
2d. de dakhelling | minimaal | 300 |
2e. de dakhelling | maximaal | 550 |
3a. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2 per perceel | maximaal | 50% |
3b. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 100 m2 en kleiner of gelijk aan 300 m2 | maximaal | 50 m2 + 10% deel bebouwingsgebied groter dan 100 m2 |
3c. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 300 m2 | maximaal | 90 m2 + 20% deel bebouwingsgebied groter dan 300 m2 en maximaal 150 m2 |
4. Oppervlakte uitbouwen en erkers is aanvullend artikel 12.3 van toepassing. |
Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Bouwhoogte |
1a. erf- en terreinafscheidingen tussen voorgevel en voorste hoofdgebouw en openbare weg | maximaal | 1 m |
1b. erf- en terreinafscheiding elders | maximaal | 2 m |
2. pergola's | maximaal | 2,75 m |
3. speelvoorzieningen | maximaal | 3 m |
4. overkappingen | maximaal | 3 m |
5. bewegwijzering, lichtmasten en overige masten | maximaal | 12 m |
6a. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde in openbaar gebied | maximaal | 5 m |
6b. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde elders | maximaal | 1 m |
In aanvulling op het bepaalde in lid 7.1 zijn voor het gebruik en bouwen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 7.1 voor het toelaten van functies uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in artikel 1 zijn genoemd, mits de functie naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie.
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Functies |
Categorie |
Specificatie |
Lid 8.3 van toepassing, sublid |
||
1. cultuur en ontspanning | A - B | a - b - c | |||
2. dienstverlening | A - B | a - b - c | |||
3. horeca | A | maximaal 2 percelen | a - b - c | ||
4. kantoor | a - b - c | ||||
5. maatschappelijk | A - B | a - b - c | |||
6. sport | A - B - C | a - b - c | |||
7. webshops | maximaal 50 m² per bedrijf; 15% vloeroppervlak | a - b - c | |||
8. wonen | activiteiten aan huis maximaal 25% vloeroppervlakte woning | a - b - c | |||
9. bijbehorende terreinen | B | a - b - c |
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw | ||||
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens van het gebouw dat vooraan staat, niet verkleinen en in ieder geval ten minste één gebouw | maximaal | 7 m | ||||
1b. de afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen | minimaal | 0 m of 3 m | ||||
2a. de goothoogte | maximaal | 12 m | ||||
2b. de bouwhoogte | maximaal | 12 m | ||||
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 60% |
Een bestaand hoofdgebouw mag worden uitgebreid of vervangen door een nieuw hoofdgebouw of een nieuw hoofdgebouw is toegestaan, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Hoofdgebouw |
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens niet verkleinen en in ieder geval | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij vrijstaande woning | minimaal | 2,5 m |
1c. de afstand tot één van de zijdelingse perceelsgrenzen bij twee aaneen gebouwde woning | minimaal | 2,5 m |
2a. de goothoogte van grondgebonden woning | maximaal | 7 m |
2b. de bouwhoogte van grondgebonden woning | maximaal | 12 m |
2c. de bouwhoogte van gestapelde woning | maximaal | 12 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 50% en 225 m2 |
4a. de diepte van een hoofdgebouw vrijstaande woning | maximaal | 15 m |
4b. de diepte van een hoofdgebouw twee aaneen gebouwde woning | maximaal | 12 m |
4c. de diepte van een hoofdgebouw aaneen gebouwde woning | maximaal | 10 m |
4d. de diepte van een hoofdgebouw gestapelde woning | maximaal | 15 m |
Voor aan-, uit- en bijgebouwen bij een woning gelden de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Aan-, uit- en bijgebouw |
1a. de afstand tot de voorgevel | minimaal | 1 m |
1b. de afstand tot de perceelsgrens | minimaal | 0 m of 1 m |
2a. de goothoogte binnen 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 5 m en 0,3 m boven bovenkant scheidingsconstructie met 2e bouwlaag hoofdgebouw en niet hoger dan hoofdgebouw |
2b. de goothoogte buiten 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte | maximaal | 7,50 m |
2d. de dakhelling | minimaal | 300 |
2e. de dakhelling | maximaal | 550 |
3a. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2 per perceel | maximaal | 50% |
3b. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 100 m2 en kleiner of gelijk aan 300 m2 | maximaal | 50 m2 + 10% deel bebouwingsgebied groter dan 100 m2 |
3c. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 300 m2 | maximaal | 90 m2 + 20% deel bebouwingsgebied groter dan 300 m2 en maximaal 150 m2 |
4. Oppervlakte uitbouwen en erkers is aanvullend artikel 12.3 van toepassing. |
Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Bouwhoogte |
1a. erf- en terreinafscheidingen tussen voorgevel en voorste hoofdgebouw en openbare weg | maximaal | 1 m |
1b. erf- en terreinafscheiding elders | maximaal | 2 m |
2. pergola's | maximaal | 2,75 m |
3. speelvoorzieningen | maximaal | 3 m |
4. overkappingen | maximaal | 3 m |
5. bewegwijzering, lichtmasten en overige masten | maximaal | 12 m |
6a. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde in openbaar gebied | maximaal | 5 m |
6b. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde elders | maximaal | 1 m |
In aanvulling op het bepaalde in lid 7.1 zijn voor het gebruik en bouwen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 8.1 voor het toelaten van functies uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in artikel 1 zijn genoemd, mits de functie naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Voor een toelichting op de bestemmingsregeling wordt verwezen naar |
Hoofdstuk 2 Opzet omgevingsplan Clinge: uitgangspunten voor de planopzet en de deelgebieden |
Hoofdstuk 3 Toelichting bestemmingsregeling een schematisch overzicht van de bestemmingsregeling |
De gronden zijn bestemd voor de bestaande functie.
De gronden zijn tevens bestemd voor het combineren, uitbreiden of vervangen van een bestaande functie, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Functies |
Categorie |
Specificatie |
Lid 9.3 van toepassing, sublid |
||
1. bedrijf functiemenging | A - B1 - B2 | of eenzelfde bedrijf alleen op locatie van bestaand bedrijf |
a t/m e | ||
2. cultuur en ontspanning | A - B | uitsluitend ter plaatse van 'specifieke vorm van gemengd-1' en 'specifieke vorm van gemengd-2' | a - b - c | ||
3. dienstverlening | A | a - b - c | |||
4. horeca | A | uitsluitend ter plaatse van 'specifieke vorm van gemengd-1' en 'specifieke vorm van gemengd-2'; maximaal 2 percelen per aanduiding | a - b - c | ||
5. kantoor | uitsluitend ter plaatse van 'specifieke vorm van gemengd-1' en 'specifieke vorm van gemengd-2' | a - b - c | |||
6. maatschappelijk | A | uitsluitend ter plaatse van 'specifieke vorm van gemengd-1' en 'specifieke vorm van gemengd-2' | a - b - c | ||
7. sport | A en B | uitsluitend ter plaatse van 'specifieke vorm van gemengd-1' en 'specifieke vorm van gemengd-2' | a - b - c | ||
8. webshops | maximaal 50 m² per bedrijf; 15% vloeroppervlak | a - b - c | |||
9. wonen | activiteiten aan huis maximaal 25% vloeroppervlakte woning | a - b - c | |||
10. bijbehorende terreinen | A | a - b - c |
Een bestaand bouwwerk mag op dezelfde locatie worden vervangen, mits wordt voldaan aan de regels in artikel 12.4.
Een bestaand gebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw gebouw en een nieuw gebouw mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Gebouw |
1a. de afstand tot de voorste perceelsgrens van het gebouw dat vooraan staat, niet verkleinen en in ieder geval ten minste één gebouw | maximaal | 7 m |
1b. de afstand tot de zijdelingse perceelsgrenzen | maximaal | 0 m of 3 m |
2a. de goothoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
2b. de goothoogte op meer dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte op minder dan 15 m uit voorste perceelsgrens | maximaal | 12 m |
2d. de bouwhoogte op meer dan 15 m voorste perceelsgrens | maximaal | 7 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 70% |
Een bestaand hoofdgebouw mag worden uitgebreid, vervangen door een nieuw hoofdgebouw of een nieuw hoofdgebouw is toegestaan, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Aanduiding | Woningtype | Bedraagt | Aantal |
1. specifieke vorm van gemengd-1 | grondgebonden en gestapeld | maximaal | 18 |
2. specifieke vorm van gemengd-2 | grondgebonden en gestapeld | maximaal | 4 |
Maatvoeringen | Bedraagt | Hoofdgebouw |
1a. de afstand tot voorste perceelsgrens niet verkleinen en in ieder geval | maximaal | 5 m |
1b. de afstand tot zijdelingse perceelsgrens bij vrijstaande woning | minimaal | 2,5 m |
1c. de afstand tot één van de zijdelingse perceelsgrenzen bij twee aaneen gebouwde woning | minimaal | 2,5 m |
2a. de goothoogte van grondgebonden woning | maximaal | 7 m |
2b. de bouwhoogte van grondgebonden woning | maximaal | 12 m |
2c. de bouwhoogte van gestapelde woning | maximaal | 12 m |
3. de oppervlakte per perceel | maximaal | 50% en 225 m2 |
4a. de diepte van een hoofdgebouw vrijstaande woning | maximaal | 15 m |
4b. de diepte van een hoofdgebouw twee aaneen gebouwde woning | maximaal | 12 m |
4c. de diepte van een hoofdgebouw aaneen gebouwde woning | maximaal | 10 m |
4d. de diepte van een hoofdgebouw gestapelde woning | maximaal | 15 m |
Voor aan-, uit- en bijgebouwen bij een woning gelden de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Aan-, uit- en bijgebouw |
1a. de afstand tot de voorgevel | minimaal | 1 m |
1b. de afstand tot de perceelsgrens | minimaal | 0 m of 1 m |
2a. de goothoogte binnen 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 5 m en 0,3 m boven bovenkant scheidingsconstructie met 2e bouwlaag hoofdgebouw en niet hoger dan hoofdgebouw |
2b. de goothoogte buiten 4 m van het hoofdgebouw | maximaal | 4 m |
2c. de bouwhoogte | maximaal | 7,50 m |
2d. de dakhelling | minimaal | 300 |
2e. de dakhelling | maximaal | 550 |
3a. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2 per perceel | maximaal | 50% |
3b. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 100 m2 en kleiner of gelijk aan 300 m2 | maximaal | 50 m2 + 10% deel bebouwingsgebied groter dan 100 m2 |
3c. de oppervlakte in geval van een bebouwingsgebied groter dan 300 m2 | maximaal | 90 m2 + 20% deel bebouwingsgebied groter dan 300 m2 en maximaal 150 m2 |
4. Oppervlakte uitbouwen en erkers is aanvullend artikel 12.3 van toepassing. |
Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoeringen | Bedraagt | Bouwhoogte |
1a. erf- en terreinafscheidingen tussen voorgevel en voorste hoofdgebouw en openbare weg | maximaal | 1 m |
1b. erf- en terreinafscheiding elders | maximaal | 2 m |
2. pergola's | maximaal | 2,75 m |
3. speelvoorzieningen | maximaal | 3 m |
4. overkappingen | maximaal | 3 m |
5. bewegwijzering, lichtmasten en overige masten | maximaal | 12 m |
6a. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde in openbaar gebied | maximaal | 5 m |
6b. overige bouwwerken, geen gebouwen en overkappingen zijnde elders | maximaal | 1 m |
In aanvulling op het bepaalde in lid 7.1 zijn voor het gebruik en bouwen gelden de volgende regels:
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 9.1 voor het toelaten van bedrijven uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in de Staat van Bedrijfsactiviteiten Functiemenging zijn genoemd, mits het bedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van lid 9.1 voor het toelaten van functies uit één categorie hoger dan genoemd of die niet in artikel 1 zijn genoemd, mits de functie naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de toegelaten categorieën.
De voor 'Waarde - Archeologie' aangewezen gronden zijn – behalve voor de andere aldaar voorkomende bestemming(en) – mede bestemd voor de bescherming en veiligstelling van archeologische waarden.
Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels.
Het is verboden op of in de gronden met de bestemming Waarde - Archeologie zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerk zijnde, of de volgende werkzaamheden uit te voeren:
Het verbod van lid 10.3.1 is niet van toepassing op:
De werken en werkzaamheden, zoals in lid 10.3.1 bedoeld, zijn slechts toelaatbaar, indien de aanvrager van de omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden aan de hand van archeologisch vooronderzoek kan aantonen dat op de betrokken locatie geen archeologische waarden aanwezig zijn. Voorts zijn de werken en werkzaamheden toelaatbaar, indien:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Voor het uitvoeren van ondergrondse werken, geen bouwwerken zijnde en werkzaamheden gelden, behoudens in deze regels opgenomen afwijkingen, geen beperkingen.
Voor het bouwen van ondergrondse bouwwerken gelden, behoudens in deze regels opgenomen afwijkingen, de volgende regels:
Het bevoegd gezag kan door middel van een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 12.1.2 sub a voor het bouwen van ondergrondse bouwwerken met een ondergrondse bouwdiepte van maximaal 10 meter onder peil onder de voorwaarden dat:
Bij de toepassing van het bepaalde ten aanzien van het bouwen worden ondergeschikte bouwdelen, als plinten, pilasters, kozijnen, gevelversieringen, ventilatiekanalen, liftschachten, gevel- en kroonlijsten, luifels, uitbouwen, balkons en overstekende daken buiten beschouwing gelaten, mits de overschrijding van bouwgrenzen niet meer dan 1 meter bedraagt.
Een uitbouw tussen de woning en de voorste perceelsgrens mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoering | Bedraagt | Uitbouw |
1. de breedte aan de voorzijde | maximaal | 50% voorgevel hoofdgebouw en maximaal 4 m |
2. de bouwhoogte | maximaal | vloerpeil eerste verdiepingsvloer hoofdgebouw |
3. de diepte | maximaal | 25% diepte voortuin en maximaal 1,5 m |
Een erker tussen de woning en de voorste perceelsgrens mag worden gebouwd, mits wordt voldaan aan de volgende regels:
Maatvoering | Bedraagt | Erker |
1. het aantal per gevel | maximaal | 1 |
2. de afstand tussen erker en openbaar toegankelijk gebied | minimaal | 1 m |
3. de breedte aan de voorzijde | maximaal | 4 m |
4. de bouwhoogte | maximaal | 3 m |
5. de diepte | maximaal | 1,5 m |
6. het dakvlak over voordeur doorgetrokken binnen 1 meter van de erker |
Ter plaatse van de aanduiding 'milieuzone - grondwaterbeschermingsgebied' zijn de gronden mede aangewezen als grondwaterbeschermingsgebied.
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de in het plan opgenomen bestemmingen te wijzigen ten behoeve van:
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de in het plan opgenomen bestemmingen te wijzigen ten behoeve van het aanpassen van opgenomen bepalingen in de voorafgaande artikelen, waarbij verwezen wordt naar bepalingen in wettelijke regelingen, indien deze wettelijke regelingen na het tijdstip van de tervisielegging van het ontwerpplan worden gewijzigd.
Burgemeester en wethouders kunnen de categorie-indeling van de Staat van Bedrijfsactiviteiten Bedrijventerreinen en de Staat van Bedrijfsactiviteiten Functiemenging wijzigen mits een wijziging van de belasting van de daarin opgenomen typen van bedrijven op het milieu daartoe aanleiding geeft.
Burgemeester en wethouders kunnen de categorie-indeling van functies genoemd in artikel 1 wijzigen mits een wijziging van de belasting van de daarin opgenomen typen van bedrijven op het milieu daartoe aanleiding geeft.
Deze regels worden aangehaald als: Regels van het bestemmingsplan 'Clinge'.
Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van | ||||
……………………… | ||||
De voorzitter, | De griffier, | |||
………. | ……… |