direct naar inhoud van 5.38 Village Scaldia
Plan: Verblijfsrecreatieterreinen Sluis
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1714.bprecreatieterrein-ON01

5.38 Village Scaldia

Village Scaldia is geregeld in Artikel 37 Recreatie - Verblijfsrecreatie - Village Scaldia, de groenstrook rondom het terrein in Artikel 3 Groen.

Wat is de huidige situatie?

Village Scaldia is een recreatiewoningenterrein gelegen aan de Westlangeweg ten westen van Hoofdplaat. Het recreatieterrein wordt ontsloten op de Westlangeweg en grenst aan de noordzijde aan de Westerscheldedijk aan. Op het terrein liggen 130 recreatiewoningen rondom een waterpartij. De 130 recreatiewoningen zijn particulier bezit en worden verhuurd door Village Scaldia Beheer B.V.

Aan centrale voorzieningen bevinden zich op het terrein een receptie en sport- en speelfaciliteiten, waaronder een tennisbaan.

Wat zijn de uitgangspunten voor de regeling?

Voor alle verblijfsrecreatieterreinen gelden algemene uitgangspunten ten aanzien van de bestemming, de bouwregels en de gebruiksregels. Voor een nadere toelichting wordt verwezen naar paragraaf 5.5 Algemene uitgangspunten Recreatie - Verblijfsrecreatie.

Welke functies zijn toegestaan ?

  • 1. Het terrein is ingericht voor recreatiewoningenterrein.
  • 2. Uitsluitend verblijfsrecreatie met een bedrijfsmatige exploitatie is toegestaan.
  • 3. gebouwen ten behoeve van centrale voorzieningen zoals beheers- en dienstgebouwen zijn toegestaan. Een parkwinkel is niet toegestaan.

Wat mag er gebouwd worden en hoeveel ?

  • 1. De goot- en bouwhoogte, oppervlakte en de inhoud voor centrale voorzieningen zijn afgestemd op de voorheen geldende bouwmogelijkheden.
  • 2. Er zijn ten hoogste 130 recreatiewoningen toegestaan.
  • 3. Voor de centrale voorzieningen is een bebouwingspercentage opgenomen van 15%.
  • 4. Op het terrein is één bedrijfswoning toegestaan met een maximale inhoud van 1.000 m³.

Het terrein ligt gedeeltelijk in het gebied dat beschermd dient te worden als Vrijwaringszone - Dijk. Deze regeling volgt vanuit de beschermingsbepalingen uit het Barro (nationale regelgeving betreffende onder meer de bescherming van waterkeringen).

Wat zijn de belangrijkste verschillen met de voorheen geldende bestemmingsregeling?

  • 1. Voor de flexibiliteit van het terrein is één groot bouwvlak opgenomen waarbinnen kwaliteitsverbetering en productdifferentiatie mogelijk is.
  • 2. Onder voorwaarden is het toegestaan het bewoonbaar vloeroppervlak van de recreatiewoningen te vergroten.