direct naar inhoud van Bijlagen bij toelichting
Plan: Cadzandseweg Nieuwvliet
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1714.0001bpcn09-VG01

Bijlagen bij toelichting

Bijlage 1 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Ten behoeve van de ontwikkelingen aan de Cadzandseweg is akoestisch onderzoek naar wegverkeerslawaai uitgevoerd. Doel daarvan is het bepalen van de maximale geluidsbelasting aan de (toekomstige) gevels van de woningen. Daarbij is uitgegaan van de situatie over tien jaar in 2022. Deze bijlage bevat het akoestisch onderzoek.

Deze bijlage is als volgt opgebouwd. In paragraaf B1.1 wordt ingegaan op het wettelijk toetsingskader met betrekking tot wegverkeerslawaai. In paragraaf B1.2 komen de invoergegevens van de berekeningen aan bod. In paragraaf B1.3 worden de resultaten en de conclusies van de geluidsberekeningen behandeld. In bijlage 2 is een indicatieve kostenberekening opgenomen voor het herasfalteren van een weg. De rekenbladen met in- en uitvoergegevens opgenomen in bijlage 3.

1.1 Wettelijk kader

Geluidszones langs wegen

In het kader van de Wet geluidhinder (Wgh)6 bevinden zich langs alle wegen geluidszones, met uitzondering van woonerven en 30 km/h-gebieden.

Binnen de geluidszone van een weg dient de geluidsbelasting aan de gevels van geluidsgevoelige bestemmingen (woningen) aan bepaalde wettelijke normen te voldoen. De breedte van deze wettelijke geluidszone is afhankelijk van het aantal rijstroken en de ligging van de weg (stedelijk of buitenstedelijk) en is vastgelegd in artikel 74, lid 1 Wgh.

Voor voorliggend ruimtelijke onderbouwing zijn twee gezoneerde wegen van belang. Het betreft de N675 en de Sint Jansdijk. De wettelijke zonebreedte bedraagt voor deze buitenstedelijke wegen 250 m aan weerszijden van de weg en valt over de beoogde ontwikkeling.

Normstelling Wgh

Voor de geluidsbelasting aan de buitengevels van de woningen binnen de wettelijke geluidszone van bestaande wegen geldt een voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Deze voorkeursgrenswaarde mag in principe niet worden overschreden. Indien uit het akoestisch onderzoek blijkt dat deze voorkeursgrenswaarde wel wordt overschreden, zijn maatregelen noodzakelijk gericht op het verminderen van de geluidsbelasting aan de gevel. Onderscheid wordt gemaakt in maatregelen aan de bron (bijvoorbeeld geluidsreducerend asfalt), maatregelen in het overdrachtsgebied (bijvoorbeeld geluidsschermen), maatregelen aan de geluidsontvanger (bijvoorbeeld geluidsdove gevels) of het vergroten van de afstand tussen de geluidsbron en de ontvanger. Zijn deze maatregelen niet mogelijk, niet gewenst of niet doeltreffend, dan kan onder bepaalde voorwaarden een verzoek voor een hogere grenswaarde worden ingediend. Deze hogere grenswaarde mag, afhankelijk van de situatie, de uiterste grenswaarde niet te boven gaan. Voor nieuwe binnenstedelijk gelegen geluidsgevoelige bestemming langs bestaande wegen geldt een uiterste grenswaarde van 63 dB.

30 km/h-gebied

Op basis van jurisprudentie (Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, 3 september 2003, nummer: 200203751/1) dient in het kader van een goede ruimtelijke ordening echter aannemelijk te worden gemaakt dat ook voor nieuwe situaties in een 30 km/h-gebied sprake is van een aanvaardbaar geluidsniveau, met name binnenshuis. Indien dit niet aannemelijk is, dient te worden onderbouwd of maatregelen ter beheersing van de geluidsbelasting aan de gevels noodzakelijk, mogelijk en doelmatig zijn. Voor deze ruimtelijke onderbouwing is onderzoek gedaan naar de aanvaardbaarheid van het geluidsniveau tengevolge van de Cadzandseweg, aangezien deze maatgevend is.

Rekenmethode

Met behulp van de Standaard Rekenmethode I (SRM I) uit het Reken- en Meetvoorschrift 2006 is de specifieke geluidsbelasting aan de buitengevels van de geprojecteerde ontwikkelingen berekend voor het prognosejaar 2022.

Dosismaat

De geluidhinder wordt berekend aan de hand van de Europese dosismaat Lden (L day-evening-night). Deze dosismaat wordt weergegeven in dB. Deze waarde vertegenwoordigt het gemiddelde geluidsniveau over een etmaal.

Aftrek ex artikel 110g Wgh

Krachtens artikel 110g van de Wgh mag het berekende geluidsniveau van het wegverkeer worden gecorrigeerd in verband met de verwachting dat motorvoertuigen in de toekomst stiller zullen worden. Voor wegen met een snelheid lager dan 70 km/h geldt een aftrek van 5 dB. Voor wegen met een maximumsnelheid van 70 km/h of meer geldt een aftrek van 2 dB. Op alle in deze rapportage genoemde geluidsbelastingen is deze aftrek toegepast, tenzij anders vermeld.

1.2 Invoergegevens

Hierna zijn de ingevoerde gegevens beschreven die voor het uitvoeren van het akoestisch onderzoek zijn gehanteerd.

Verkeersintensiteit

N675

De verkeersintensiteiten op de N675 voor het prognosejaar 2022 is niet bekend. De intensiteiten is wel bekend voor het jaar 2007 en is gebaseerd op de verkeersstromenkaart 2007 van de provincie Zeeland. Voor het bepalen van de overige (prognose) jaren is rekening gehouden met een autonome groei van 1,5% per jaar. Deze autonome groei is op doorgaande wegen gebruikelijk in de provincie Zeeland. De intensiteitgegevens voor het prognosejaar 2022 en voor enkele eerdere jaren zijn in tabel B1.1 weergegeven.

Cadzandseweg en Sint Jansdijk

De verkeersintensiteiten op de Cadzandseweg en de Sint Jansdijk zijn niet bekend. De intensiteit is geschat op maximaal 500 mvt/etmaal voor 2008. De kern Nieuwvliet ontsluit met twee rotondes op de N675. Het zwaartepunt van de kern ligt bij de noordelijke aansluiting (rotonde). De Cadzandseweg sluit via de Sint Jansdijk aan op de zuidelijke aansluiting met de N675. Omdat de Cadzandseweg en de Sint Jansdijk doorgaande routes zijn wordt hier een autonome groei van 1,5% toegepast.

Verkeersaantrekkende werking

In de beoogde ontwikkeling wordt de bouw van maximaal 10 woningen mogelijk gemaakt. Per woning is uitgegaan van een verkeersproductie en –attractie van 9,1 mvt/etmaal per woning. Dit cijfer is gebaseerd kengetallen uit CROW publicatie 256) en geldt voor de vrijstaande koopwoningen in een woonmilieutype 'landelijk wonen'. Ten gevolge van de ontwikkeling worden maximaal 118 mvt/etmaal aan verkeersbewegingen gegenereerd.

Het is niet duidelijk hoe het verkeer ten gevolge van de ontwikkeling afwikkelt over het omliggende wegennet. In de berekeningen is gekozen voor een worst case-benadering die er van uitgaat dat de op iedere te toetsen weg, de maximale toename aanwezig is.

Tabel 1.1. Verkeersintensiteiten (in mvt/etmaal)

straatnaam   verkeersintensiteit (mvt/etmaal)  
  2008
excl. ontwikkeling  
2010
excl. ontwikkeling  
2010
incl. ontwikkeling  
2022
excl. ontwikkeling  
2022
incl. ontwikkeling  
N 675   2.132   2.196   2.314   2.511   2.629  
Cadzandseweg/Sint Jansdijk   500   515   633   589   707  

Voertuigverdelingen

Voor de berekening van de geluidsbelastingen aan de gevel ten gevolge van de N675, Cadzandseweg en de Sint Jansdijk is gebruik gemaakt van de voertuigverdelingen die in respectievelijk tabel B.1.2 en B1.3 zijn weergegeven. De verdelingen zijn niet bekend en zijn daarom gebaseerd op landelijke gemiddelden en ervaringscijfers die horen bij vergelijkbare wegen (provinciale weg en wijkverzamelweg).

Tabel 1.2. Voertuigverdeling N675 per periode en per voertuigklasse

  dagperiode   avondperiode   nachtperiode   etmaal  
per periode uur   6,7%   2,7%   1,1%   n.v.t.  
motoren   0,7%   1,5%   0,7%   0,79%  
lichte motorvoertuigen   85,3%   92,0%   85,3%   86,02%  
middelzware motorvoertuigen   9,1%   4,5%   9,1%   8,60%  
zware motorvoertuigen   4,9%   2,0%   4,9%   4,59%  

Tabel 1.3. Voertuigverdeling Cadzandseweg en Sint Jansdijk per periode en per voertuigklasse

  dagperiode   avondperiode   nachtperiode   etmaal  
per periode uur   7,0%   2,6%   0,7%   n.v.t.  
motoren   0,5%   0,6%   0,5%   0,51%  
lichte motorvoertuigen   93,5%   96,6%   95,5%   93,93%  
middelzware motorvoertuigen   5,1%   2,5%   3,4%   4,73%  
zware motorvoertuigen   0,9%   0,3%   0,6%   0,82%  

Verhardingsbreedte en afstand wegas tot gevel

De verhardingsbreedte is de breedte van het verharde deel tussen de gevel en de as van de weg. Deze staat samen met de afstand tussen de wegas en de gevels, de maximumsnelheid en de verhardingssoort weergegeven in tabel B1.4.

Tabel 1.4. Verhardingsbreedte, afstand wegas - gevel, snelheid en verhardingssoort

weg   verhardingsbreedte       afstand
wegas - gevel  
N675   7,5 m       > 59 m  
Cadzandseweg   2,5 m       7 m  
Sint Jansdijk   3 m   > 75 m   60 km/u   asfalt  

Objectfractie en zichthoekcorrectie

Tussen de beoogde ontwikkelingen en de N675 is bebouwing aanwezig die de geluidsbelasting aan de gevels ten gevolge van deze weg beïnvloed, daarom is een zichthoekcorrectie toegepast. De gebruikte zichthoek is voor de N675 96º i.p.v. van de gebruikelijk 127º.

Voor de Cadzandseweg is een objectfractie gebruikt van 1,0 omdat, er aan weerszijden van de weg bebouwing aanwezig is. De overige wegen hebben geen bebouwing aan weerszijden van de weg, daarvoor een objectfractie van 0,0 gebruikt.

Waarneemhoogte

In het ontwikkelingsplan wordt de bouw mogelijk gemaakt van maximaal 13 woning met 1 bouwlaag en kap. In het akoestisch onderzoek is de geluidsbelasting aan de gevel van de geluidsgevoelige bestemming berekend op twee waarneemhoogtes namelijk op 1,5 en 4,5 m hoogte.

1.3 Resultaten en conclusies onderzoek

48 dB-contour

In tabel 1.5 staan de afstanden weergegeven van de 48 dB-contouren van de getoetste wegen op de twee verschillende waarneemhoogtes.

Tabel 1.5. Afstanden van de 48 dB-contouren

  waarneemhoogte  
  1,5 m   4,5 m  
N675   54 m   70 m  
Cadzandseweg   12 m   13 m  
Sint Jansdijk   11 m   12 m  

De 48 dB-contour ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de N675 bevindt zich op de maatgevende waarneemhoogte van 4,5 m op 70 m afstand van de wegas. De werkelijke afstand tussen de gevel en de wegas bedraagt meer dan 59 m. De geluidsbelasting aan de gevels van de beoogde ontwikkeling ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de N675 bedraagt meer dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

De 48 dB-contour ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Sint Jansdijk bevindt zich op de maatgevende waarneemhoogte van 4,5 m op 12 m afstand van de wegas. De werkelijke afstand tussen de beoogde gevels en de wegas is meer dan 75 m. De geluidsbelasting aan de gevels van de beoogde ontwikkelingen ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Sint Jansdijk bedraagt minder dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

De 48 dB-contour van het wegverkeerslawaai ten gevolge van de gedezoneerde Cadzandseweg bevindt zich op de maatgevende waarneemhoogte van 4,5 m op 13 m afstand van de wegas. De werkelijke afstand tussen de gevel en de as van de Cadzandseweg is 7 m. De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Cadzandseweg bedraagt meer dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

Geluidsbelasting aan de gevels

De afstand tussen de N675 en de meest nabij te realiseren woning bedraagt 59 m. De Maximale geluidsbelasting aan deze gevels van de beoogde ontwikkelingen ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de gezoneerde N675 bedraagt op de maatgevende waarneemhoogte van 4,5 m 49 dB. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt hiermee overschreden, de uiterste grenswaarde van 63 dB echter niet.

De geluidsbelasting aan de gevels van de woningen door het wegverkeerslawaai van de Cadzandseweg bedraagt op de maatgevende waarneemhoogte van 1,5 m 52 dB. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt hiermee overschreden, de uiterste grenswaarde van 63 dB echter niet.

Maatregelen

Er zijn een aantal maatregelen aan de bron denkbaar. De eerste mogelijkheid is het beperken van de verkeersomvang, de snelheid of wijziging van de samenstelling van het verkeer. Een wijziging in de verkeersomvang, de snelheid of de samenstelling van het verkeer is verkeers- en vervoerskundig niet gewenst. De N675 is namelijk gecategoriseerd als een gebiedsontsluitingsweg in het buitengebied en de Cadzandseweg als erftoegangsweg in een verblijfsgebied. De N675 heeft een belangrijke verkeerskundige stroomfunctie in de regio en dient deze functie te behouden. De Cadzandseweg behoort reeds tot de laagste wegencategorie, namelijk erftoegangsweg. Volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig dient een weg qua vorm, functie en gebruik met elkaar in overeenstemming te zijn. Het wijzigen van de samenstelling van het verkeer, de verkeersomvang of snelheid is niet gewenst omdat dan de wegen qua vorm, functie en gebruik niet meer in overeenstemming zijn met elkaar.

Een andere maatregel aan de bron is het toepassen van een meer geluidsreducerende wegdekverharding. Het toepassen van een meer geluidsreducerende wegdekverharding op de N675 stuit op bezwaren van financiële aard. De kosten staan namelijk niet in verhouding met de winst die behaald moet worden (geluidsreductie van 1 dB voor maximaal 6 woningen). De kosten voor het aanbrengen van een meer geluidsreducerend asfalt bedragen ongeveer € 112.600,-. Voor de Cadzandseweg stuit het toepassen van een meer geluidsreducerende wegdekverhardingen op bezwaren van verkeers- en vervoerskundige aard. Volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig dient een erftoegangsweg uitgevoerd te zijn in een open verhardingssoort.

Maatregelen in het overdrachtsgebied in de vorm van geluidsafschermende voorzieningen (scherm of wal) stuiten op overwegende bezwaren van stedenbouwkundige en/of landschappelijke aard. Geluidsschermen of wallen tussen de beoogde bebouwing en de wegas van de N675 stuiten op bezwaren van landschappelijke aard. Schermen of wallen tussen de Cadzandseweg en de beoogde bebouwing zijn in een binnenstedelijk gebied vrijwel niet stedenbouwkundig inpasbaar. Bovendien zijn de geluidsafschermende voorzieningen onvoldoende doeltreffend. Doordat de geluidsafschermende voorziening dient te worden onderbroken ter plaatse van de perceelaansluitingen, wordt het effect van de afscherming voor een belangrijk deel teniet gedaan. Een andere maatregel zoals het vergroten van de afstand tussen wegas en de beoogde ontwikkeling is ook niet mogelijk omdat dan de beoogde woningen niet meer op de percelen passen.

Er zijn dus redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk aan de bron of in het overdrachtsgebied om de geluidsbelasting aan de gevels van de nieuwe woningen ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de N675 en Cadzandseweg te reduceren omdat deze stuiten op bezwaren van landschappelijke, stedenbouwkundige, verkeers- en vervoerskundige aard.

Conclusies

Omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevels ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de N675 terug te dringen zal het college een hogere waarde vaststellen. In tabel B1.6 zijn deze hogere waarden weergegeven.

Tabel 1.6. Hogere waarden

bron   maximaal aantal woningen*   geluidsbelasting  
N 675   6   49 dB  

* het betreft de woningen die tussen de 59 en 70 m van de wegas van N675 zijn gepland.

In het kader van een goede ruimtelijke ordening dient aannemelijk te worden gemaakt dat ook voor nieuwe situaties in een 30 km/h-gebied sprake is van een aanvaardbaar akoestisch klimaat. De geluidsbelasting aan de gevels van de nieuwbouw door het wegverkeerslawaai van de Cadzandseweg bedraagt 51 dB. Redelijkerwijs zijn er geen maatregelen mogelijk om de geluidsbelasting terug te dringen. De uiterste grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Zodoende is sprake van een aanvaardbaar akoestisch klimaat.

Bijlage 4 Luchtkwaliteit

4.1 Beleidskader en normstelling

In paragraaf 3.3.4 zijn de hoofdpunten van de geldende wetgeving voor luchtkwaliteit beschreven. In deze bijlage worden enkele aanvullende punten uit de Wet luchtkwaliteit (Wlk) nader benoemd en wordt aandacht besteed aan het onderzoek luchtkwaliteit.

Wet luchtkwaliteit

Maatgevende stoffen langs wegen

Voor luchtkwaliteit als gevolg van wegverkeer is stikstofdioxide (NO2, jaargemiddelde) het meest maatgevend, aangezien deze stof door de invloed van het wegverkeer het snelst een overschrijding van de grenswaarde uit de Wlk veroorzaakt.7 Daarnaast zijn ook de concentraties van fijn stof (PM10) van belang. Andere stoffen uit de Wlk hebben een beperkte invloed op de luchtkwaliteit bij wegen en worden daarom bij deze toetsing buiten beschouwing gelaten.

Regeling beoordeling Luchtkwaliteit 2007

Op grond van de Wlk is bepaald dat concentraties van stoffen die zich van nature in de buitenlucht bevinden en die niet schadelijk zijn voor de volksgezondheid, bij de beoordeling van de grenswaarden voor fijn stof buiten beschouwing worden gelaten. In de Regeling beoordeling Luchtkwaliteit 2007 is bepaald dat alleen de bijdrage van zeezout kan worden afgetrokken van de concentratie fijn stof. Aangegeven is hoe groot de aftrek van het jaargemiddelde en 24-uurgemiddelde per gemeente bedraagt. Voor de gemeente Sluis bedraagt de aftrek voor het jaargemiddelde fijn stof 5 µg/ m³ en voor het 24-uurgemiddelde 6 overschrijdingen per jaar.

De regels voor het meten en berekenen van de gevolgen voor de luchtkwaliteit staan eveneens beschreven in deze Regeling. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende situaties (binnenstedelijk, buitenstedelijk en industriële bronnen), per situatie is bepaald welke standaardrekenmethode (SRM) gebruikt mag worden. Er mag van een andere methode gebruik worden gemaakt indien deze is goedgekeurd door het Ministerie van VROM. In het Meet- en rekenvoorschrift is tevens aangegeven welke gegevens gebruikt worden bij het maken van de berekening en op welke wijze de berekeningsresultaten worden afgerond.

4.2 Onderzoek luchtkwaliteit

Uitgangspunten onderzoek luchtkwaliteit

In het Besluit en de Regeling 'niet in betekenende mate' is exact bepaald in welke gevallen een project niet aan de grenswaarden hoeft te worden getoetst. Woningbouwprojecten waarbij sprake is van niet meer dan 500 nieuwe woningen bij 1 ontsluitingsweg en niet meer dan 1.000 nieuwe woningen bij 2 ontsluitingswegen (met gelijkmatige verkeersverdeling) hoeven niet te worden getoetst aan de grenswaarden uit de Wlk.

In het plangebied wordt de bouw van 10 woningen mogelijk gemaakt. Op basis van het Besluit en de Regeling 'niet in betekenende mate' is bepaald dat het hierbij gaat om een project dat niet aan de grenswaarden hoeft te worden getoetst. In het kader van een goede ruimtelijke ordening wordt inzicht gegeven in de luchtkwaliteit in de omgeving van de geplande ontwikkeling.

Onderzoeksmethode
De luchtkwaliteit als gevolg van de nabijgelegen wegen is berekend met behulp van het CAR II-programma.8 Het CAR II-programma geldt als het standaardrekenprogramma voor luchtkwaliteit in binnenstedelijke situaties met enige vorm van bebouwing. Het plangebied en zijn omgeving wordt als zodanig aangeduid.
Het CAR-programma kan berekeningen uitvoeren voor de maatgevende stoffen fijn stof (PM10) en stikstofdioxide. Hierdoor is het programma geschikt voor het verkrijgen van een algemeen beeld van de luchtkwaliteit en voor het opsporen van knelpunten. Het CAR II-programma is toepasbaar voor berekeningen van concentraties op een afstand van het immissiepunt (bijvoorbeeld woningen) tot de wegas van minimaal 5 en maximaal 30 m. De berekende concentraties gelden voor een hoogte van 1,5 m boven het maaiveld. De invloed van de hoogte van de bebouwing is verwerkt in de verschillende wegtypes die in het programma ingevoerd kunnen worden.  

Onderzoek luchtkwaliteit

In het kader van een goede ruimtelijke ordening is de luchtkwaliteit ter plaatse van de ontwikkeling onderzocht. Relevant in dit kader zijn de N675 en de Cadzandseweg. Indien direct langs deze weg voldaan wordt aan de grenswaarden uit de Wlk, kan zonder verdere berekeningen geconcludeerd worden dat dit ook het geval is ter plaatse van de nieuwe woningen.

Tabel 4.1. Verkeersintensiteiten (in mvt/etmaal)

  2008   2010   2022  
N675   2.132   2.314   2.629  
Cadzandseweg   500   633   707  

In het CAR II-programma wordt daarnaast nog een aantal basisgegevens ingevoerd, zoals de Rijksdriehoekscoördinaten voor het wegvak, de voertuigverdeling op de relevante wegen, de gemiddelde snelheid op deze wegen en het wegprofiel (wel/niet veel bomen en/of gebouwen). Conform de regeling beoordeling luchtkwaliteit 2007 wordt de concentratie van stikstofdioxiden (NO2) bepaald op maximaal 5 m van de wegrand. Uit praktische overwegingen wordt deze afstand ook gehanteerd bij het bepalen van de concentratie fijn stof (PM10). Bij het berekenen van de luchtkwaliteit met behulp van CAR II is deze afstand verrekend in de aan te houden afstand tot de wegas. De betreffende invoergegevens zijn weergegeven in tabel 4.2.

Tabel 4.2. Invoergegevens

afbeelding "i_NL.IMRO.1714.0001bpcn09-VG01_0017.jpg"

Berekeningsresultaten

In tabel 4.3 zijn de resultaten van de berekeningen ten behoeve van de toetsing in de omgeving van de woning weergegeven voor 2008, 2010 en 2022. Op grond van de Wlk mag voor fijn stof de bijdrage van zeezout worden afgetrokken van de berekende waarden.

Tabel 4.3. Berekeningsresultaten luchtkwaliteit

  stikstofdioxide (NO2) jaargemiddelde
(in µg/m³)  
fijn stof (PM10) jaargemiddelde
(in µg/m³)  
fijn stof (PM10)
24-uurgemiddelde (aantal overschrijdingen p. j.)  
in 2008        
N675   17,9   19,1   2  
Cadzandseweg   17,2   19,0   2  
in 2010        
N675   15,3   18,0   0  
Cadzandseweg   14,7   17,9   0  
in 2022        
N675   13,6   16,9   0  
Cadzandseweg   13,3   16,9   0  

* Inclusief aftrek bijdrage zeezout voor fijn stof.

Uit tabel 4.3 blijkt dat langs de N675 en de Cadzandseweg in alle drie de prognosejaren ruimschoots wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wlk. Aangezien langs deze weg geen grenswaarden uit de Wlk worden overschreden, zal ook ter plaatse van de beoogde woning aan de grenswaarden uit de Wlk worden voldaan.